Noua Kia K8 – Arată ca limuzinele de la Mercedes-Benz și BMW, dar costă mai puțin decât ele

Autor: Promotor 25 mart. 2021 Știri auto

Noua Kia K8 arată ca limuzinele de top de la Mercedes-Benz și BMW, dar va costa mai puțin decât ele. Este mașina la care românii pot doar să viseze. Sud-coreenii o țin, deocamdată, doar pentru ei.

GALERIE FOTO

Noua Kia K8 este parola de acces în segmentul premium. Asiaticii susțin că au proiectat cabina fără a face vreun compromis în ceea ce privește luxul. Scaunul șoferului se numește Ergo Motion Seat. Acesta are un contur ergonomic și prezintă nu mai puțin de opt buzunare pneumatice, inclusiv în spătar, în părțile leterale și în zona șoldurilor pentru a oferi poziția perfectă la volan. Funcția “Smart support” oferă suport suplimentar atunci când mașina rulează cu viteze de peseste 130 km/h sau în modul Sport.

Atât locurile din față, cât și cele din spate sunt încălzite și ventilate. Pasagerii care iau loc în spate beneficiază de prezența unei cotiere care integrează porturi USB, suporturi de parcare, dar și o consolă pentru controlul sistemului multimedia.

Pentru un nivel superior de confort, Kia a ales soluția izolării fonice în trei straturi. Inginerii asiatici au făcut eforturi și pentru a reduce vibrațiile resimțite în cabină.

Un instrumentar digital de 12 inci și un ecran care redă sistemul multimedia, cu o diagonală similară asigură o atmosferă high-tech în cabina luxoasă. Noua Kia K8 este primul model al producătorului asiatic care primește sistemul de sonorizare Meridian Auto cu 14 difuzoare. Versiunile superioare pot fi echipate cu Media Horizon.

Noua Kia K8 – gama de motorizare

Gama de motorizare cuprinde o unitate GDi Smartstream de 3,5 litri în două versiuni de putere, cu 300 de cai putere și 359 Nm, respective 198 de cai putere și 248 Nm. Este disponibilă și o versiune LPi cu 240 de cai putere și 314 Nm. Aceste motoare vin cuplate la o transmisie automată cu opt trepte, iar K8 cu motor de 3,5 litri vine echipată și cu tracțiune integrală.

Versiunea entry-level are motor T-GDi de 1,6 litri. Aceasta va fi disponibilă la o dată ulterioară.

Modelul este echipat cu sisteme de asistență de ultimă oră. Pachetul ADAS include asistență la coliziunea frontală, funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor, sistem de frânare automată de urgență. K8 vine și cu Smart Cruise Control, care utilizează date furnizate de navigație.

Clienții pot comanda noua Kia K8 începând cu luna viitoare. Pentru început, va fi disponibilă doar în Coreea, urmând să ajungă ulterior și pe alte piețe.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide