Noua Mazda CX-80 va fi dezvăluită în 18 aprilie. Va fi cel mai mare SUV al japonezilor – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 apr. 2024 Știri auto
Noua Mazda CX-80 va fi dezvăluită în 18 aprilie. Va fi cel mai mare SUV al japonezilor – VIDEO

Cel mai spațios SUV Mazda pentru piața europeană urmează să debuteze oficial luna aceasta. La ce să ne așteptăm de la noul CX-80?

Mazda anunță data de lansare oficială pentru noul său SUV cu 7 locuri. Noul CX-80 va fi prezentat publicului european în data de 18 aprilie 2024.

Al doilea autoturism realizat pe platforma Mazda Large Architecture după CX-60, Mazda CX-80 va fi și cel mai spațios autovehicul al constructorului japonez disponibil pentru piața europeană și va deveni noul model vârf de gamă Mazda în regiune.

Cu o lungime de aproape cinci metri și o distanță între axe de peste trei metri, noul CX-80 este mai lung, mai înalt și are ampatamentul semnificativ mai mare decât SUV-ul CX-60 cu care împarte platforma tehnică. Pe lângă un al treilea rând de scaune cu două locuri complet pliabile, CX-80 va oferi trei variante de configurare pentru al doilea rând de scaune, inclusiv o opțiune cu două locuri individuale despărțite de o consolă centrală.

Mazda CX-80 se lansează luna aceasta, urmând să deveni vârful gamei producătorului nipon

Fiind construit pe aceeași platformă cu CX-60, noul CX-80 va moșteni, cel mai probabil, trenurile motopropulsoare și opțiunea de a alege între tracțiunea spate și tracțiune integrală legată, plus o transmisie automată cu opt trepte.

Actualul CX-60 măsoară 4.740 milimetri în lungime și are un ampatament care măsoară 2.870 de milimetri. În configurația sa cea mai grea, care ar fi hibridul plug-in, CX-60 cântărește aproape 2.100 de kilograme. Viitorul CX-80 va fi categoric mai mare și puțin mai greu ca urmare a extinderii caroseriei pentru a face posibilă montarea celui de-al treilea rând de scaune.

Astfel, CX-80 ar putea deveni un rival pentru modele consacrate precum Volvo XC90, Audi Q7 sau Mercedes-Benz GLE. Odată cu creșterea în lungime, va exista cu siguranță și o creștere a prețului, fiind vorba despre un SUV dintr-o clasă superioară.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide