Noua Mazda3 – speculaţii

Autor: Cosmin Iordache 30 iul. 2008 Știri auto
Noua Mazda3 – speculaţii

La fel ca şi în cazul modelului de clasă medie, Mazda3 va apela la ADN-ul mărcii înrudite Ford, fiind bazat pe aceeaşi platformă ca şi Focus-ul european. Vestea bună este că pe lângă genele vestice, Mazda3 va continua linia începută de Mazda6 cu un design sportiv şi foarte personal. De asemenea viiitoare generaţie va profta de şasiul foarte sportiv al modelului MX-5. Din imaginea cu caracter speculativ, ne putem da seama că viitoarea compactă ar putea valorifica şi anumite detalii apărute pe conceputl Furai, vezi grila şi linia laterală.

În materie de motorizări, benzinele vor avea capacităţi cuprinse între 1,4 şi 2 litri, iar cele pe motorină între 1,6 şi 2,2 litri. Veşti bune sunt şi pentru fanii hot-hatch, viitoare MazdaSpeed3 va prelua propulsorul în 5 cilindri de pe Focus ST de 250 CP şi va reprezenta o abordare mult mai agresivă şi individualizată decât versiunile fără valenţe sportive. Despre noul model se spune că va fi şi mai uşor şi ecologic, urmând să fie confecţionat din materiale bio-degradabile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide