Noul Abarth 600e a fost prezentat oficial. Este cel mai puternic model din istoria brandului italian

Autor: Ionuț Vîlciu 09 feb. 2024 Știri auto
Noul Abarth 600e a fost prezentat oficial. Este cel mai puternic model din istoria brandului italian

Versiunea de performanță a noului Fiat 600e a fost prezentată oficial. Noul Abarth 600e oferă 240 CP electrici și un șasiu mai dinamic.

Noul Abarth 600e este supus ultimelor teste și își face debutul public la Milano, unde filmările sunt planificate zilele acestea pentru noua sa reclamă. Brandul italian a publicat și prima imagine oficială cu viitorul model electric de performanță de la Abarth.

Având la bază noul Fiat 600e, versiunea electrică a lui 600, prezentată anul trecut, noul Abarth 600e marchează o bornă importantă în istoria mărcii. Cel de-al doilea model electric produs de Abarth este și cel mai puternic automobil din istoria mărcii, producând 240 CP. De asemenea, pentru a se asigura că mașina pune toată această putere la sol, Abarth 600e a fost echipat cu un diferențial cu alunecare limitată.

Diferențialul cu alunecare limitată este combinat cu un set de anvelope dezvoltat împreună cu furnizorul Formulei E, pentru a asigura un nivel de aderență optim în orice condiții, sau cel puțin asta spune Abarth.

Abarth 600e – Cel mai puternic model din istoria brandului italian

Exteriorul este inconfundabil Abarth. Mașina a primit o bară de protecție nouă, mult mai agresivă decât cea întâlnită pe un Fiat 600 normal, dar și jante cu diametrul de 20 de inch. Pe laterale observăm ornamente finisate în negru lucios și textul ABARTH inscripționat în partea inferioară a ușilor.

Va trebui să mai așteptăm până când vom vedea partea din spate a mașinii, dar măcar putem observa că mașina beneficiază de un spoiler generos, care conferă mașinii un aspect mai agresiv, alături de garda la sol coborâtă. Nu în ultimul rând, Abarth a ținut să menționeze culoarea de lansare pentru noul său model, intitulată Hypnotic Purple.

Ediția specială de lansare, numită Abarth 600e Scorpionissima va fi produsă într-un număr limitat la doar 1.949 de exemplare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stellantis


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide