Noul Audi Q6 E-Tron beneficiază de până la 516 CP și oferă peste 600 km autonomie – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 mart. 2024 Știri auto

Audi a publicat primele imagini și informații oficiale despre viitorul său SUV electric. Q6 e-tron folosește aceeași platformă cu Porsche Macan și va ajunge pe piață în vara acestui an.

Producătorul din Ingolstadt are un nou model în gama sa de mașini cu zero emisii odată cu lansarea noului Audi Q6 e-tron. Noul SUV electric împarte platforma tehnică cu noua generație Porsche Macan, prezentată recent, fiind primul model Audi construit pe platforma PPE (Premium Platform Electric), dezvoltată de Audi și Porsche.

Avem de-a face cu un SUV lung de 4.771 mm, lat de 2.139 mm, înalt de 1.648 mm, cu un ampatament ce măsoară 2.899 mm, ceea ce ar trebui să se traducă într-o cabină spațioasă. Designul exterior este agresiv, tăios, cu o grilă frontală mare, dar care este închisă. Grila este flancată de faruri cu tehnologie Matrix LED ce oferă 8 semnături luminoase selectabile.

Pe lateral regăsim jante cu dimensiuni cuprinse între 18 și 21 de inch, în timp ce partea din spate este marcată de stopurile complexe, cu semnalizări dinamice, ce folosesc tehnologie OLED. La fel ca în față, există 8 semnături luminoase selectabile, iar blocurile optice pot afișa diferite mesaje pentru șoferii din spate, pentru un plus de siguranță.

Interiorul noului Audi Q6 e-tron poate fi echipat cu până la 3 ecrane

Interiorul noului Audi Q6 e-tron este dominat, fără dar și poate, de ansamblul curbat, cu afișaje OLED, ce alcătuiește instrumentarul de bord și ecranul media central. Instrumentarul de bord foloșește un display de 11,9 inch, în timp ce ecranul central de infotainment utilizează un display de 14,5 inch. Opțional, noul Audi Q6 e-tron poate fi echipat cu un al treilea ecran, de 10,9 inch, pentru pasagerul din dreapta. Întreaga interfață media a noului SUV electric este bazată pe Android Automotive. La fel ca Porsche Macan, Q6 e-tron poate echipat și cu un head-up display cu realitate augmentată.

Clienții pot configura interiorul noului SUV electric cu diferite materiale, de la textil la piele Nappa sau microfibră, până la materiale reciclate. Cei ce vor alege un SQ6 vor primi și o temă mai sportivă pentru interior.

Până la 516 CP și 625 de kilometri autonomie

Noul Audi Q6 e-tron va fi disponibil în două versiuni, pentru început. Prima dintre ele este echipată cu două motoare electrice ce produc 387 CP, putere suficientă pentru a propulsa SUV-ul de la 0 la 100 de km/h în 5,9 secunde și către o viteză maximă de 210 km/h. Apoi există SQ6 e-tron, tot cu două motoare electrice, dar cu o putere totală de 516 CP. Astfel, SQ6 accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde și atinge o viteză maximă de 230 km/h.

Indiferent că alegeți varianta standard sau SQ6, bateria este aceeași. Vorbim despre un acumulator 100 kWh (capacitate brută) sau 94,9 kWh (capacitate netă), care poate asigura, conform producătorului, o autonomie maximă de 625 km pentru versiunea de bază. Audi SQ6 e-tron are o autonomie maximă declarată de 598 km.

În viitor vor exista alte două versiuni în gama Q6: una cu tracțiune spate și o baterie de 83 kWh și o versiune cu bateria mare de 94,9 kWh, dar cu tracțiune spate, de la care ne așteptăm să ofere cele mai mari autonomii.

Cât despre încărcare, Audi Q6 e-tron oferă standard încărcare AC la 11 kW, dar ulterior va fi disponibilă și cea la 22 kW. Noul SUV electric se va putea încărca rapid, de la o stație suficient de puternică, cu până la 270 kWh.

Pe piața din Germania, versiunea Q6 e-tron quattro va porni de la 74.700 de euro, în timp ce SQ6 e-tron va avea un preț de pornire de 93.800 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide