Noul BMW Seria 5 Touring apare într-un nou teaser. Modelul va fi lansat în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 18 oct. 2023 Știri auto

BMW a publicat un nou teaser cu noua generația BMW Seria 5 Touring. Varianta cu portbagaj mărit a actualei generații Seria 5 urmează să fie prezentată în 2024.

După lansarea inițială în Coreea de Sud, noul BMW Seria 5 Sedan și primul BMW i5 Sedan vor fi lansate pe numeroase alte piețe. În Germania, primele vehicule vor fi livrate clienților începând cu 21 octombrie 2023. Lansarea pe piață începe și în celelalte țări europene în aceeași zi. O săptămână mai târziu, pe 28 octombrie 2023, noua ediție a BMW Seria 5 își va face debutul și în SUA.

Chiar dacă piața este inundată cu SUV-uri și majoritatea clienților caută astfel de modele, încă mai există producători ce vor să păstreze modele sedan sau break în gama lor. Noua generație a break-ului de clasă mare de la BMW, cunoscut drept G61, va debuta la începutul anului viitor, urmând să ajungă pe piață în decursul lui 2024.

Cel mai nou teaser publicat de producătorul german nu ne dezvăluie foarte multe, în afară de linia plafonului și semnătura luminoasă a stopurilor cu tehnologie LED. Totuși, putem să ne imaginăm, cel puțin, cum ar putea arăta versiunea cu plafon alungit a Seriei 5 sedan, prezentată în primăvara acestui an.

BMW Seria 5 Touring va veni și sub forma unui M5

Noul BMW Seria 5 Touring G61 va folosi aceeași gamă de motorizări precum sedanul. Acest lucru înseamnă că vor exista motoare pe benzină și motorină, asistate de tehnologia mild-hybrid, dar și hibrizi plug-in. În plus, vom vedea și i5 Touring, un break complet electric, cu până la 601 CP, în versiunea M60 xDrive.

În plus, pentru prima dată de la momentul BMW M5 E61, acel monstru echipat cu un motor V10 de 5,0 litri, ce producea 507 CP, M5 va fi oferit și sub formă de Touring. Acesta va fi singura variantă în care vom vedea un motor V8 pe noua Serie 5, fie el și ajutat de un sistem hibrid de încărcare la priză, asemenea SUV-ului XM.

Ne putem aștepta la puteri de circa 700 CP, dar acest lucru rămâne de văzut odată cu lansarea oficială. Printre altele, ne putem aștepta la un kit de caroserie mai agresiv, cu aripi evazate și jante mai mari, dar și cele 4 guri de evacuare specifice modelelor diviziei M.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide