Noul Citroen C3, acum și cu motorizări termice. Prețurile pornesc de la 14.990 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 09 apr. 2024 MASINI NOI

Citroen a dezvăluit versiunile echipate cu motoare termice ale noii generații C3. Acestea vor fi în paralele cu versiunile electrice ale lui C3.

Producătorul francez a deschis lista de comenzi pentru noul Citroen C3 echipat cu motoare termice, care va fi vândut în paralel cu variantele pur electrice, anunțate anul trecut.

Pe lângă e-C3, varianta electrică a noului model, cu care am făcut cunoștință anul trecut, Citroen lansează acum două motorizări termice care să completeze gama. Astfel, clienții care nu vor o mașină electrică vor avea la dispoziție o motorizare pur termică sau un motor cu tehnologie mild-hybrid pe 48 de volți.

Prima dintre motorizări, cea pur termică, este reprezentată de o unitate de 1,2 litri, pe benzină, care produce 100 CP. Această motorizare de bază folosește o transmisie manuală cu 6 rapoarte.

Noul Citroen C3 poate fi comandat și cu motoare termice

Versiunea mild-hybrid, cunoscută drept Hybrid 100, folosește un motor de 1,2 litri în trei cilindri, ajutat de un motor electric integrat în transmisia automată cu 6 rapoarte și tehnologie dublu ambreiaj. Motorul electric contribuie generează 28 CP, în timp ce motorul termic produce 100 CP. Sistemul hibrid este alimentat de o baterie litiu-ion de 48 de volți, care se reîncarcă în mers și despre care Citroen spune că permite ca 50% din condusul în regim urban să fie efectuat în modul electric.

Cuplul total al sistemului hibrid este de 205 Nm. În plus, în cazul accelerațiilor puternice, motorul electric poate contribui cu până la 12 CP, oferind o accelerație mai bună. De asemenea, Citroen spune că versiunea hibridă este cu 10% mai eficientă, comparativ cu varianta pur termică.

Din punct de vedere estetic, versiunile termice sunt aproape identice cu cele pur electrice. Singura diferență este dată de lipsa emblemelor „e” de pe caroserie. C3 va fi disponibil în două versiuni de echipare: You și Max.

Versiunea Max include un ecran central de 10,25 inch pentru sistemul de infotainment, în timp ce clienții ce vor opta pentru echiparea You vor trebui să se mulțumească cu un simplu suport pentru telefon. Ambele versiuni primesc un head-up display care compensează pentru lipsa unui instrumentar de bord tradițional. Toate versiunile primesc aer condiționat, încărcare wireless pentru telefon, conectivitate cu Android Auto și Apple CarPlay și o suită de sisteme de asistență de bază, mandatate prin noile reglementări GSR2.

Citroen C3 2024 pornește de la 14.990 de euro, preț pentru versiunea echipată cu motorul de 1,2 litri și cutie de viteze manuală. Livrările sunt programate să înceapă în Europa în această vară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide