Noul DS 7 este dovada că francezii știu să facă mașini luxoase – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 apr. 2023 Știri auto

Noul DS 7 oferă design și confort, toate fiind împachetate sub forma celui mai mare SUV de la DS. Se poate măsura cu rivalii din segment?

Ramura premium a fostului concern francez PSA, anume DS Automobiles, are modele destul de interesante pe care le poziționează în segmentul brandurilor premium precum Audi, BMW sau Mercedes-Benz. Este o alternativă la brandurile premium consacrate, dar are ce îi trebuie pentru a concura într-un segment atât de competitiv?

Exemplarul pe care noi l-am avut la test a fost un DS 7 în echiparea de top Rivoli. Sub capotă regăsim un sistem de propulsie plug-in hybrid ce conferă mașinii și tracțiune integrală. Puterea totală a sistemului hibrid întâlnit pe această versiune este de 300 CP.

Pentru că acesta este facelift-ul lui DS 7, mașina a prima noua grilă specifică brandului francez, care integrează un model de diamant. Emblema este incorporată în grila frontală, la fel este și camera pentru vederea nocturnă. Noul DS 7 a primit și faruri noi cu matrice LED plus niște lumini de zi foarte aspectuoase. Pe lateral întâlnim jante cu diametrul de 20 de inch, în două tonuri, dar și mai multe elemente cromate care contrastează cu nuanța de albastru închis a caroseriei. Și stopurile au fost redesenate și păstrează motivul de design cu romburi. Au un design care cu siguranță va arăta foarte bine pe timp de noapte. În spatele hayon-ului regăsim un volum total de 555 de litri.

Interiorul lui DS 7 continuă tema diamantului

Primul lucru pe care îl vei observa sunt scaunele și tapițeria lor cu motiv de romb. Acestea sunt îmbrăcate în piele, au reglaje electrice, sunt încălzite, dar și ventilate. De asemenea, au și funcție de masaj.

Comenzile și ornamentele păstrează acest design cu forme ca de diamant, iar selectorul transmisiei este montat în centul consolei centrale și a rămas neschimbat. Neschimbat a rămas și volanul mașinii, în spatele căruia se află tabloul de bord digital destul de personalizabil. Alături de acesta există și ecranul sistemului de infotainment. Sistemul multimedia al mașinii dispune de conectivitate Android Auto și Apple CarPlay, iar muzica va fi redată prin intermediul sistemului audio Focal.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide