Noul Ford Ranger pentru Europa își arată caracterul practic și versatil (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 24 ian. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile Ford au dezvăluit în luna noiembrie a anului trecut noua generație Ranger. Oficialii companiei susțin că noul pick-up este mai versatil și mai capabil ca oricând. Aceștia au publicat un filmuleț care evidențiază caracteristicile practice ale camionetei.

Noul Ford Ranger are un spațiu de încărcare mai mare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În ultimii ani, europenii nu au mai folosit pickup-urile doar la activitățile de la ferme sau pe șantiere. Din ce în ce mai mulți clienți le folosesc ca vehicule de pasageri și pentru activități de agrement.

De aceea, noua generație Ford Ranger aduce un plus în ceea ce privește spațiul destinat pasagerilor. De asemenea, transportul diverse echipamente precum cele sportive va fi mai ușor datorită unui spațiu de încărcare mai mare. Acesta dispune acum de puncte de ancorare suplimentare.

Îmbunătățirile aduse de constructorul american au fost aduse după ce au fost consultați peste 5.000 de proprietari de Ranger. Din punct de vedere estetic, noul Ford Ranger a preluat detalii de la modelele Maverick și F-150. Dincolo de o grilă frontală mai proeminentă, faruri Matrix LED sub forma literei C și stopurile și spoilerul spate redesenat, acum Ranger are și o benă îmbunătățită.

Astfel, spațiul de încărcare a crescut la 1.200 de litri. În funcție de versiune, bena o lungime cuprinsă între 1.638 și 2.305 mm. Totodată, este cu 50 mm mai lată comparativ cu ​​generația anterioară.

În plus, treptele laterale integrate în bara de protecție posterioară oferă un acces mai ușor în benă. În același timp, hayon-ul este acum mai ușor și funcționează ca un banc de lucru. Un acoperiș metalic electric pentru benă este oferit opțional.

Funcție de iluminare 360 de grade

Există, de asemenea, șine de fixare exterioare și suporturi pentru canalele de acoperiș pentru rafturi. Acoperișul poate susține sarcini statice de până la 350 kg sau dinamice de până la 85 kg.

În sfârșit, bena oferă alimentare de la prize de 12 V și un invertor de 400 W. Asta înseamnă că proprietarii pot alimenta un cuptor cu microunde, o ladă frigorifică electrică sau își pot încărca smartphone-urile și laptopul.

Ford a adăugat spațiu pentru o a doua baterie sub capotă și un panou de comandă auxiliar precablat. Acestea sunt destinate luminilor suplimentare, troliului, și echipamentelor de remorcare.

Funcția de iluminare poate fi controlată de pe ecranul tactil al sistemului de infotainment sau de pe smartphone. Mașina este luminată fie pe o zonă de 360 ​​de grade, fie doar pe anumite zone. De asemenea, există și iluminare pentru spațiul de încărcare, utilă atunci când este întuneric.

Comenzile pentru noul Ford Ranger în Europa vor începe la sfârșitul anului curent. Livrările vor debuta la începutul lui 2023.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide