Noul ID.7 Tourer, primul break electric Volkswagen, a fost prezentat oficial – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 feb. 2024 Știri auto

Versiunea mai practică a noului ID.7 a fost prezentată oficial. Volkswagen ID.7 Tourer devine astfel primul break electric al producătorului german.

După lansarea „Passat-ului electric”, Volkswagen își mărește gama de modele cu zero emisii cu o versiune break a celui mai nou model electric al său. Astfel, Volkswagen ID.7 primește o versiunea de caroserie break, care să complimenteze în gama actuală de modele noul Passat Variant.

Volkswagen ID.7 Tourer, pe numele său, se numără printre puținele breakuri electrice de pe piață și se adresează celor ce vor practicalitatea unui Passat Variant într-un format cu zero emisii. Noul Volkswagen ID.7 Tourer se diferențiază de versiunea standard printr-o linie a plafonului mult mai puțin plonjată, evident. Designul respectă rețeta introdusă pe ID.7 liftback, dar este adaptat pentru a acomoda un volum mai mare în portbagaj, luneta fiind mult mai verticală. Cât despre spațiul util din portbagajul noului ID.7 Tourer, Volkswagen spune că acesta măsoară până la 605 litri, cu bancheta pusă în poziția Cargo. Însă, dacă bancheta este rabatată, atunci volumul total crește la 1.714 litri.

Volkswagen ID.7 Tourer se laudă cu peste 600 km de autonomie

Volkswagen va oferi două dimensiuni diferite de baterie pentru ID.7 Tourer: 77 kWh sau 86 kWh. În funcție de configurația aleasă, compania estimează că autonomia maximă în regim WLTP ar putea ajunge până la 685 km. Cea mai mare baterie este proiectată pentru o capacitate maximă de încărcare de până la 200 kW la stațiile de încărcare rapidă DC. La acest nivel de putere, bateria poate fi reîncărcată de la 10 la 80% în mult mai puțin de 30 de minute.

La interior, clienții vor regăsi aceleași elemente de pe un ID.7 obișnuit. Astfel, mașina primește în standard un head-up display și cele mai noi tehnologii de la Volkswagen. De asemenea, compania se laudă și cu un panou panoramic ce poate fi transformat dintr-o fâșie de sticlă transparentă într-una opacă la apăsarea unui buton.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide