Noul Lamborghini Revuelto este SOLD OUT până în 2026

Autor: Radu Țuțulan 30 iul. 2023 Știri auto

Noul Lamborghini Revuelto este sold out până în 2026, după ce pasionații de viteză au făcut ”coadă” la ușa producătorului italian pentru a comanda acest hypercar, în valoare de peste o jumătate de milion de euro.

Noul supercar a fost un succes instantaneu printre fanii Lamborghini, iar comenzile sunt epuizate pentru următorii doi ani.

Revuelto este cea mai puternică mașină construită vreodată de Lamborghini și, totodată, primul model hibrid al italienilor. Are o putere totală de 1.015 Cp. Sub capotă se află un motor termic V12 de 6,5 litri ce dezvoltă un cuplu de până la 725 Nm. Alături de acesta, inginerii Lamborghini au montat încă trei motoare electrice și o transmisie transversală cu dublu ambreiaj cu opt trepte.

Succesorul lui Aventador poate atinge o viteză maximă de 350 km/h. De asemenea, poate sprinta de la 0 la 100 km/h în numai 2.5 secunde, pragul de 200 km/h putând fi atins în mai puțin de 7 secunde. Toate aceste cifre sunt posibile atunci când sistemul Launch Control este activat.

”Pentru a produce Revuelto, am înțeles că trebuie să depășim granițele. Este o mașină hibrid care poate fi personalizată foarte mult,  construită folosind abilități artizanale tradiționale. Am ridicat ștacheta pentru a-l produce și am creat ceea ce numim Manifattura Lamborghini Next Level: un sistem de producție ce pune mereu oamenii centrul său. L-am adaptat pentru a livra un produs mult mai complex și pentru a integra procese pe care nu le-am mai folosit până acum. Odată cu introducerea Revuelto, am extins suprafața ocupată de facilitățile companiei cu 172.000 de metri pătrați, investind 150 de milioane de euro local, în zona Sant’Agata Bolognese”, a declarat Ranieri Niccoli, Chief Manufacturing Officer al Automobili Lamborghini, citat de Geeky-Gadgets.com.

Cum e fabricat un Lamborghini

Sistemul de producție definit ca „Manifattura 4.0” include un sistem foarte ridicat de inovație. În fiecare proces de producție, de la realizarea habitaclului până la etapele de finisare, fiecare stație individuală a liniei Revuelto se distinge prin tehnologie.

Ca întotdeauna, Lamborghini nu înlocuiește niciodată munca indispensabilă a oamenilor și sprijină prin toate modalitățile acest aspect al producției ”hand made”.

Pentru Revuelto această sinteză a priceperii oamenilor și a inovației reprezintă întruchiparea ideală a procesului de producție. Abordarea duce la o reducere semnificativă a posibilității de eroare împreună cu o viteză mai mare de producție, toate beneficiind de calitatea mașinilor realizate.

Marele minus pe care îl aduce, însă, acest proces minuțios de a produce ”de mână” fiecare mașină este timpul necesar pentru a construi, de la un cap la altul, un autoturism. Iar când cererea este atât de mare, ca în cazul Revuelto, cei care comandă un Lamborghini trebuie să aștepte câțiva ani până când bijuteria va ajunge la ușa lor.

Dar și când ajunge, fiecare minut de așteptare va fi meritat!

Noul Lamborghini Revuelto are un preț de pornire de peste 520.000 de euro, care poate crește considerabil în funcție de cum va dori viitorul proprietar să îl personalizeze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide