Noul Mercedes-Benz AMG C43 debutează cu motor turbo de 2,0 litri, care oferă 408 CP și 500 Nm

Autor: Mihai Morcovescu 27 apr. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz a publicat primele fotografii și informații oficiale referitoare la noul AMG C43. Versiunea de performanță a noii generații C-Class va fi disponibilă atât pe sedanul de clasă medie, cât și pe varianta break.

Mai multă putere pentru noul Mercedes-Benz AMG C43

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Constructorul din Stuttgart a lansat noua iterație C-Class în urmă cu un an. Acum, germanii introduc în gamă noul AMG C43 4Matic, care va fi oferit pe ambele variante de caroserie: sedan și break.

La fel ca pe noul AMG SL43, lansat la începutul lunii aprilie, unitatea folosește un motor turbo de 2,0 litri. Acesta dispune de un turbocompresor de mici dimensiuni. Tehnologia reduce efectul de turbo lag și a fost preluată de pe monoposturile Mercedes-AMG de Formula 1 și adaptată la versiunile de stradă.

Dar, spre deosebire de noul SL43, versiunile sedan și break AMG C43 livrează 408 CP și 500 Nm de cuplu. Motorul este „acompaniat” de un sistem mild-hybrid la 48 de volți, care va oferi un „boost” de 14 cai-putere pentru perioade scurte de timp. Ambele mașini folosesc o transmisie automată cu nouă trepte și un sistem de tracțiune integrală.

În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se realizează în 4,6 secunde pentru varianta sedan și în 4,7 secunde în cazul break-ului. Viteza de vârf este limitată electronic la 250 km/h, însă dacă se optează pentru pachetul AMG Driver, aceasta va crește până la 265 km/h.

Interiorul este orientat către lux și performanță

Din punct de vedere estetic, noul C43 4Matic se distinge prin noua grilă frontală Panamericana marca AMG. Modelul a primit un spoiler mai profilat și un splitter restilizat. Mașina vine standard cu jante noi de 18 inch, în timp ce cele de 19 și 20 de inch sunt oferite opțional.

Pachetul exterior este completat de elemente decorative de culoare neagră și praguri AMG. La spate regăsim un eleron discret aplicat pe capacul portbagajului, un „șorț” cu aspect de difuzor finisat în negru lucios și două terminații duble pentru sistemul de evacuare.

Standard, noul AMG C43 4Matic vine echipat cu o suspensie adaptivă. În același timp, sunt disponibile un sistem de direcție integrală și un sistem de frânare mai performant.

La interior, clienții vor beneficia de scaune sport cu tapițerie din piele artificială Artico și microfibră și cusături contrastante roșii. Centurile de siguranță sunt finisate în aceeași culoare. Planșa de bord este acoperită în aceeași piele artificială.

Volanul sport AMG are controllere pentru modurile de conducere Sport, Sport +, Confort și Individual. Mașina diviziei AMG vine și cu o funcție „Race Start”. Instrumentarul de bord are 12,3 inch, în timp ce sistemul de infotainment MBUX are un ecran tactil de 11,9 inch.

Prețurile pentru noile AMG C43 sedan și break vor fi anunțate înainte de debutul comercial, care va avea loc la sfârșitul lui 2022.

Sursa: Mercedes-Benz

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide