Noul Mercedes-Benz CLA-Class Concept anunță viitorul electric al sedanului german și promite autonomie de 750 KM – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 sept. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a prezentat noul CLA-Class Concept, care ne arată direcția de design a primului sedan compact complet electric al companiei.

Mercedes-Benz aduce la IAA Mobility 2023 conceptul CLA. Acesta introduce prima platformă electrică dedicată modelelor compacte ce vor intra în gama producătorului german. Construit pe platforma Mercedes-Benz Modular Arhitecture (MMA), noul CLA-Class Concept aduce un nou design aerodinamic, materiale ecologice pentru interior și până la 750 de kilometri de autonomie electrică în regim WLTP.

Conceptul CLA păstrează linia de design a unui coupe cu patru uși, design pe care acest model l-a abordat încă de la lansarea inițială. Designerii au decis să ofere mașinii o capotă mai lungă și o consolă spate ceva mai scurtă, pentru a-i oferi niște proporții mai sportive. Mașina primește și o grilă mai mare, care are doar rol estetic, cu design inspirat de ce întâlnit pe noile AMG SL sau AMG GT. Din panourile caroseriei vopsită în nuanța de roșu aprins răsar stele iluminate, care dau un aspect de bijuterie grilei iluminate. Același motiv al stelei în trei colțuri se regăsește și în blocurile optice din față și din spate.

Mercedes-Benz prezintă noul CLA-Class Concept complet electric

La interior, CLA Concept împrumută foarte mult de la Vision EQXX, inclusiv materiale sustenabile și afișajul Superscreen de nouă generație. Tapițeria scaunelor argintie și albă este realizată din piele nappa care a fost tăbăcită cu coji de cafea, un produs secundar altfel inutilizabil al industriei băuturilor, iar țesătura cu accent violet strălucitor este realizată din plastic PET reciclat.

Mercedes-Benz CLA-Class Concept dispune de un sistem de infotainment Superscreen uriaș, care cuprinde trei afișaje separate: un grup de instrumente pentru șofer, un ecran tactil în centru și un ecran montat pe partea pasagerului. Ceea ce par a fi gurile de ventilație în stil rotund, clasic Mercedes-Benz, sunt, de fapt, butoane rotative care controlează climatizarea pe două zone.

Sistemul de infotainment funcționează pe baza sistemului MB.OS, noul sistem de operare al producătorului german. Acesta folosește un procesor răcit cu lichid, pe care îl afișează pe peretele despărțitor.

Detaliile despre trenul de rulare rămân necunoscute

Pentru că este doar un concept, specificațiile sunt mai mult o estimare a ceea ce ne putem aștepta de la modelul de producție care urmează să apară pe piață până la sfârșitul anului 2024. Mercedes-Benz promite multe și se mândrește cu o serie de modificări de eficiență și durabilitate pentru CLA.

Vor fi oferite două tipuri de baterii, ce vor avea compoziții chimice diferite, în funcție de gama de preț. Celulele bateriei sunt, de asemenea, ținute în poziție folosind adeziv în loc de șuruburi, salvând din greutate, materiale și costuri, oferind în același timp o integritate structurală și mai bună. Deși compania nu a declarat dimensiunea bateriei, a estimat că autonomia va fi de aproximativ 750 de kilometri. Totuși, noul Mercedes-Benz CLA Class Concept promite un consum de numai 12 kWh/100 de kilometri. Un calcul rapid ne dezvăluie capacitatea bateriei ca fiind de aproape 90 de kWh.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide