Noul Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain: break-ul cu valențe de SUV – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 sept. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a publicat primele imagini oficiale cu versiunea înălțată a Clasei E break. Concurentul lui Audi A6 Allroad și Volvo V90 Cross Country este mai înalt cu 46 de milimetri decât versiunea standard.

Producătorul german a prezentat oficial cea de-a doua generația a Clasei E All-Terrain. Într-o piață plină de modele SUV și crossover, acest break înălțat este alternativa pentru cei ce vor în continuare un turism normal, dar care să aibă un plus de gardă la sol și un aspect ceva mai robust. Cu tracțiune integrală standard, garda la sol suplimentară de 46 mm și suspensie pneumatică Airmatic, noul All-Terrain va continua să lupte cu modele precum Audi A6 All-Road și Volvo V90 Cross Country.

Clasa E All-Terrain este bazată pe varianta break a Clasei E. Există modificări unice de design pentru a le diferenția pe cele două. De exemplu, All-Terrain are o grilă frontală unică, bare de protecție speciale, protecții din crom pe bara față și spate și protecții din plastic negru aplicate pa panourile de caroserie. În plus, mașina este mai înaltă cu 46 de milimetri și, la viteze de peste 120 km/h, coboară cu 1,5 cm pentru eficiență aerodinamică mai bună.

Practicalitatea tronează în noul Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain

Nivelul de practicalilate al acestui break este cât se poate de notabil. Capacitatea de încărcare în portbagaj variază de la 615 până la 1.830 de litri. În cazul modelului plug-in hybrid, aceasta este ceva mai mică, fiind cuprinsă între 460 și 1.675 de litri. De asemenea, bancheta spate este fracționabilă 40:20:40.

Clasa E All-Terrain vine acum cu un ecran opțional pentru pasagerul din față și există chiar și opțiunea unei camere video care se află deasupra tabloului de bord, putând fi folosită pentru conferințe atunci când mașina este staționată. Există aplicații precum TikTok și Angry Birds incluse în sistemul de infotaiment pentru ca pasagerul să nu se plictisească pe parcursul călătoriilor lungi.

Artificii pentru incursiunile în teren

Tracțiunea integrală 4Matic este standard pentru All-Terrain și, împreună cu suspensia penumatică Airmatic, este legată la un mod de conducere off-road. Deși nu sunt furnizate multe informații, Mercedes spune că garda la sol este menținută constantă în ciuda modificărilor de greutate, datorită suspensiei pneumatice. În plus, fiecare amortizor funcționează independent pentru a se adapta la condițiile de drum predominante și pentru a se asigura că transmiterea șocurilor către cabină este minimizată.

Există, de asemenea, o funcție de „capotă transparentă”. Folosind camerele de 360 de grade, sistemul alcătuiește o imagine a ceea ce tocmai a fost sub mașină și o afișează pe ecranul mașinii. Cu toate acestea, producătorul nu oferă date despre unghiurile de atac sau de degajare, nici despre adâncimea maximă a vadului de apă prin care poate trece mașina. În definitiv, chiar dacă are capabilități off-road, nu este o mașină destinată unui off-road extrem.

Clienții europeni se pot aștepta ca mașinile să ajungă în showroom în prima parte a anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide