Noul Nissan Juke: Ieșit din tipare – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 dec. 2023 Știri auto

Nissan Juke a fost întotdeauna un copil rebel în lumea SUV-urilor și nu puțini au fost cei ce au critica mașina pe designul său atipic. Nissan a lansat o nouă generație a SUV-ului și a introdus schimbări importante atât din punct de vedere vizual, dar și tehnice.

Noul Juke are un design mai rotunjit, mai închegat, dar care păstrează identitatea vizuală a primei generații. Blocurile optice împărțite au acum un aspect mult mai plăcut, cu luminile de zi ce se continuă din grila în formă de V. Ornamentele laterale din plastic negru accentuează faptul că avem de-a face cu un SUV, chiar dacă Juke face parte din segmentul B.

Mașina pe care noi am avut-o la test a fost echipată cu motorul regăsit pe modelele Renault, Dacia Jogger, dar care va fi regăsit și pe noul Duster. Este vorba de hibridul de 143 CP, format dintr-un motor de 1,6 litri și două motoare electrice. Echiparea N Design, așa cum a fost și mașina testată de noi, primești jante cu design aerodinamic cu diametrul de 19 inch.

Cât de practic este noul Nissan Juke?

Pe lângă garda la sol mai mare și poziția mai înaltă la volan, două aspecte căutate de clienții de SUV-uri, Nissan Juke oferă un habitaclu destul de spațios. În portbagaj, Juke dispune de 354 de litri în cazul versiunii hibride, iar bancheta poate fi rabatată pentru a crea mai mult spațiu de încărcare.

Locurile din spate oferă destul de mult spațiu pentru o mașină din această clasă, dar buzunarele fețelor de uși sunt destul de mici. De asemenea, ocupanții locurilor din spate au la dispoziție doar un port de încărcare USB A.

În față, exemplarul testat de noi a fost echipat cu scaune sport, îmbrăcate într-un mix de piele și alcantara. În plus, în tetiere au fost integrate și twittere pentru sistemul audio Bose.

Designul cabinei este destul de tradițional, fără prea multe elemente exagerate și tehnologii la care ne putem aștepta de la o astfel de mașină. Tabloul de bord folosește două ceasuri analogice, plus un ecran montat între cele două. În centrul planșei de bord regăsim ecranul principal pentru sistemul de infotainment, ce oferă o grafică simplă, dar dispune de conectivitate prin cablu la Android Auto și Apple CarPlay.

În România, Juke pornește de la 23.740 de euro, în timp ce exemplarul testat de noi a avut un preț de listă de 33.300 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide