Noul Nissan Z Nismo a fost lansat. Coupe-ul dispune de 420 CP și modificări de ordin aerodinamic – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 aug. 2023 Știri auto

Nissan Z primește tratamentul diviziei Nismo. Coupe-ul japonez dezvoltă acum 420 CP și se va preta și mai bine uzului pe circuit, grație modificărilor aerodinamice, a șasiului mai rigid și anvelopelor aderente.

Noul Nissan Z a fost lansat în 2021, fiind un succesor pentru 370Z, și aducea performanțe sporite și un aspect modern, dar care omagia originalul Nissan 240Z. Este un model care, în aceste vremuri, are de înfruntat mașini precum Toyota Supra și, pentru a oferi noului Z performanțe mai bune, Nissan introduce versiunea Nismo.

Upgrade-urile aduse de Nissan pornesc cu adiții aerodinamice, despre care producătorul spune că nu ajută doar la reducerea portanței, ci și generează forță de apăsare. Printre noile componente aduse pe Nissan Z Nismo se numără o bară frontală nouă, completată de un splitter agresiv.

Pe laterale observăm praguri sculptate aerodinamic, linie care se continuă până în partea din spate, acolo unde Nissan Z Nismo primește o bară reproiectată, care să reducă rezistența aerodinamică. Pe lângă aceasta, observăm și un spoiler mai pronunțat. Setul de jante de 19 inch de la Rays, special create pentru noul model, completează aspectul.

Nissan Z Nismo va fi mai manevrabil decât versiunea standard

Nissan a implementat, de asemenea, upgrade-uri pentru a îmbunătăți manevrabilitatea mașinii. De exemplu, există noi bare stabilizatoare, arcuri mai rigide și amortizoare recalibrate. Jantele de la Rays sunt încălțate cu anvelope Dunlop SP Sport MAXX GT600.

Au fost montate elemente de rigidizare pentru șasiul mașinii, dar și bucșe mai dure pentru suspensie, atât în față, cât și în spate. În plus, caseta de direcție a primit o bucșă de montare mai rigidă, lucru care ar trebui să îmbunătățească feedback-ul simțit prin volan.

Producătorul a îmbunătățit răcirea pentru motorul V6 twin-turbo de 3,0 litri, revizuind, de asemenea, controlul electronic al wastegate-ului pentru a îmbunătăți răspunsul turbocompresorului și viteza turbinei. Motorul produce acum 420 CP și 520 Nm de cuplu. În standard este inclus și un răcitor suplimentar de ulei. Din păcate, versiunea Nismo nu va fi disponibilă cu manuala cu 6 trepte, ci doar cu o transmisie automată cu 9 rapoarte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide