Noul Opel Astra este următorul bestseller al producătorului german de automobile

Autor: Ionuț Vîlciu 08 dec. 2022 Știri auto

Noua generație a lui Opel Astra a fost recent desemnată câștigătoare premiului „Volanul de Aur 2022”. Noua Astra continuă tradiția brandului german.

Opel se îndreaptă spre viitor cu noua Astra. Cea de a douăsprezecea generație a modelului compact este mai dinamică, are un design îndrăzneț. Este disponibilă atât în versiunea cu cinci portiere, cât și în versiunea Astra Sports Tourer, care este formatul de caroserie break. Mașina înglobează noi tehnologii, cum ar fi cockpit-ul complet digital Pure Panel sau faruri full LED adaptive. La interior, mașina are scaune ergonomice active certificate AGR pentru șofer și pasager. Nu în ultimul rând, clienții Astra au la dispoziție o gamă largă de variante de motorizări. Astra cu cinci portiere și Sports Tourer nu sunt disponibile doar cu motoare cu ardere internă, ci și, pentru prima dată, ca hibride plug-in. De asemenea, versiunea Astra Electric va fi disponibilă pe piață începând cu anul viitor. Opel se așteaptă ca Astra să se numere printre cele mai populare modele ale mărcii.

Opel are o istorie care se întinde pe parcursul a 160 de ani

Opel Olympia a ieșit de pe linia de asamblare fiind primul autoturism produs în serie după reconstrucția uzinei din Rüsselsheim. Olympia din 1947 s-a deosebit de predecesorul său în special printr-o punte față îmbunătățită cu brațe duble și un ampatament ceva mai redus. Puntea și sistemul de direcție al automobilului cu două portiere provin acum de la Opel Kapitän. În mai puțin de un an, modelul mai mare, Opel Kapitän cu patru portiere, intră în producția de serie. Încă din 8 iunie 1949, oficialii Opel anunță finalizarea celui de-al 100.000-lea Olympia cu motor de 1,5 litri.

Tot în fabrica de la Rüsselsheim se produce și noua generație a modelului Opel Astra. La fel ca modelul Olympia de acum 75 de ani, Opel crede că noua Astra poate scrie un capitol însemnat în istoria brandului. Anul viitor, sportiva Astra GSe și Astra Electric vor fi produse în această fabrică, alături de versiunea plug-in hybrid standard. Astfel, Astra va deveni primul model Opel disponibil în toate variantele de propulsie. Compacta va avea în ofertă motoare cu combustie, dar și versiunea cu propulsie electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide