Noul Peugeot 2008 va avea o versiune electrică şi dimensiuni crescute – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto

La scurt timp după ce imaginile noului Peugeot 2008 au apărut pe internet, iată că apar şi detalii oficiale cu noul SUV. Vehiculul arată foarte mult ca o versiune mai mică a lui 3008, iar Peugeot speră să-i imite succesul.

La fel ca noul 208, noul Peugeot 2008 va fi oferit cu o selecţie de motoare pe benzină, motorină şi electrice.

În ceea ce priveşte unităţile de benzină, clienţii vor putea opta între trei motoare pe benzină cu trei cilindri de 1,2 litri, PureTech, cu un randament de 99 CP, respectiv 128 CP şi respectiv 153 CP.

O versiune diesel de 1.5 litri BlueHDI cu 99 cp este de asemenea disponibilă şi cu transmisie manuală.

Versiunea electrică va avea o autonomie de 310 km

Poate chiar mai importanta decât modelele pe benzina şi diesel este versiunea electronică a lui 2008. Acesta va avea este o baterie de 50 kWh şi un motor electric cu 136 CP. Această propulsie susţine o încărcare rapidă ce poate fi alimentată până la o capacitate de 80% în doar 30 de minute. Peugeot e-2008 are o gamă WLTP de 193 mile (310 km).

Toate modelele Peugeot 2008 vin cu o serie de tehnologii impresionante şi caracteristici de siguranţă. De exemplu, există sistemul Drive Assist care include asistenţa la menţinerea benzilor de circulaţie, avertizare la părăsirea benzii de circulaţie şi controlul adaptiv de croazieră cu funcţia Stop & Go.

De asemenea, 2008 este echipat cu asistenţă la frânarea de urgenţă, monitorizarea atenţiei şoferului, senzori de recunoaştere a limitelor de viteză şi frână de parcare electrică. 

Dezvoltat pe platforma Common Modular Platform (CMP) 

Noul 2008 se bazează pe platforma CMP, fiind cu 14 cm mai lung decât predecesorul său, ajungând la 1,7 metri lăţime şi 1,54 metri înălţime. Toate modelele au o capacitate a porbagajului de 360 litri.

Noul Peugeot 2008 va fi lansat anul viitor, iar preţurile vor fi anunţate ulterior.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide