Noul Polestar 5 a fost prezentat în forma finală. Cu 884 CP, este cel mai puternic model al mărcii

Autor: Ionuț Vîlciu 10 nov. 2023 Știri auto

Polestar a dezvăluit forma finală a modelului Polestar 5. Noua mașină electrică ar trebui să intre în producție în 2025.

Cel mai nou model al producătorului suedez de mașini electrice a fost dezvăluit oficial în forma sa finală, pe care Polestar o va pune în producție. Noul model a fost dezvăluit în forma pregătită de producția de serie la Polestar Day, care a avut loc în Los Angeles, California, unde a fost acompaniat de celelalte modele ale mărcii.

Polestar a pregătit noul model electric, oferindu-ne teasere pe parcursul procesului de dezvoltare. Este de așteptat să se lanseze oficial în 2025 și arată exact așa cum ne așteptam. Acest lucru înseamnă că este un sedan elegant, cu trăsături de stil similare celorlalte modele Polestar, dar cu o identitate proprie.

În partea frontală observăm designul blocurilor optice, care sunt împărțite în două, exact cum am văzut și la Polestar 4. Chiar dacă nu există o grilă frontală, există o linie puternică ce traversează partea frontală, astfel că mașina nu este atât de rotunjită. Linia plafonului plonjată scoate în evidență silueta de fastback, iar partea posterioară este dominată de o bandă luminoasă LED.

Noul Polestar 5 ar putea intra în producție în 2025

Știm că Polestar testează un nou tip de baterii cu încărcare rapidă, dar nu a oferit o dată anume la care tehnologia va fi implementată în noile sale modele. Totuși, știm că noul model va fi cea mai puternică mașină din gama actuală Polestar. Compania a anunțat că Polestar 5 va dezvolta 884 CP și 900 Nm cuplu maxim. Mașina folosește două motoare electrice și o arhitectură la 800V.

Noul Polestar 5 a fost expus alături de celelalte modele ale producătorului, inclusiv Polestar 2, dar și Polestar 3, Polestar 4, Polestar Precept, conceptul care a inspirat modelul 5, Polestar Electric Roadster Concept și Polestar Synergy.

„Polestar Day oferă o perspectivă substanțială asupra produselor noastre și a inovațiilor la care lucrăm împreună cu lideri mondiali din diverse domenii pentru a aduce pe piață cele mai bune mașini electrice de performanță. Trecem de la a avea un singur model în gamă – Polestar 2 – la trei, odată cu lansările în curs ale celor două SUV-uri ale noastre, Polestar 3 și Polestar 4. Lunile următoare vor fi unele dintre cele mai interesante pe care tânăra noastră companie le-a văzut vreodată”, a declarat Thomas Ingenlath, CEO Polestar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide