Noul Range Rover a fost lansat în România. Primele 100 de exemplare au fost deja comandate

Autor: Mihai Morcovescu 03 mart. 2022 Știri auto

După lansarea mondială din octombrie, cea de-a cincea generație a modelului Range Rover a fost lansată oficial și pe piața din România. Evenimentul a avut loc în incinta „Tiriac Collection”, prima colecție auto personală din țara noastră, care cuprinde peste 170 de vehicule și motociclete.

Noul Range Rover costă în România de la 121.737 de euro cu TVA

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cel mai luxos SUV al producătorului britanic este dezvoltat pe noua arhitectură MLA-Flex. Asta înseamnă că poate fi comandat atât cu ampatament normal, cât și cu ampatament mărit cu 20 de centimetri . Clienții pot opta pentru versiuni cu 4, cu 5 sau cu 7 locuri.

Noul Range Rover beneficiază de o gamă completă de motorizări de ultimă generație cu șase și cu opt cilindri. Versiunea entry-level P400 vine cu un propulsor cu 6 cilindri în linie de 3,0 litri, care produce 395 CP și un cuplu de 550 Nm.

Din ofertă mai face parte o versiune P530, care este propulsată de un V8 de la BMW de 4,4 litri și 530 CP. Fanii diesel vor avea de ales între două variante: D300 de 296 CP și D350 de 345 CP. Puterea este transmisă către toate roțile prin intermediul unei cutii de viteze automată ZF cu opt trepte. Toate motorizările convenționale beneficiază de un sistem micro-hibrid la 48 de volți.

Motorizările „mild-hybrid” echipează modelele P440e și P510e. Gama mai cuprinde alternative hibrid „plug-in”, sistemul fiind alcătuit din motorul V6 Ingenium și o unitate electrică de 105 kW, integrat în transmisie. Bateria are o capacitate utilă de 31,8 kWh și va permite parcurgerea a 100 de kilometri în modul pur electric cu viteze de până la 140 de km/h. Vârful de gamă poartă denumirea P510e și promite să realizeze sprintul 0-100 de km/h în doar 5,3 secunde.

Noul Range Rover va fi disponibil în România începând cu luna aprilie a anului curent. Preţul de pornire pentru varianta SWB 3.0 l diesel 250 CP SE este de 121.737 de euro cu TVA inclus.

Primul Range Rover pur electric va fi lansat în 2024

Land Rover lansează, după zece ani, a cincea generație a modelului Range Rover. Este un model fără de care nu se poate scrie nici o pagină de istorie a SUV-urilor premium. În 1970 a fost prezentată publicului seria modelelor considerate flagship pentru brandul Land Rover. Putem spune că atunci a început expansiunea pieței dedicată autoturismelor de teren din gama luxury. Succesul a fost fulminant și a pus bazele și în România unui fundament bazat pe încrederea față de model și marcă, devenind cel mai mare succes al importatorului Premium Auto”, a declarat Mihai Ivănescu, Director General Premium Auto, importatorul oficial Jaguar Land Rover în țara noastră.

Acesta a mai precizat că primele 100 exemplare au fost precomandate încă din luna octombrie, după lansarea mondială. „Succesul pe care îl cunoaște deja noul model în România este cu atât mai important cu cât contractarea s-a făcut fără a avea modelele de prezentare și fără posibilitatea de a putea fi testate. Ne dorim să atingem 200 de unități comandate anul acesta”.

Ca parte a strategiei Reimagine a brandului Land Rover, primul Range Rover 100% electric va fi introdus în gamă în anul 2024.

Sursa: Land Rover România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Range Rover


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide