Noul Renault Twingo Z.E. are o autonomie cu care nu ajungi la mare

Autor: ProMotor 24 feb. 2020 Știri auto

Noul Renault Twingo Z.E. cu emisii zero preia valorile mașinii de oraș cu propulsie convențională, care s-a vândut în aproape 4 milioane de unități în 25 de țări. Mașina vine cu o autonomie de 250 de kilometri în ciclul WLTP.

Galerie foto

Noul Renault Twingo Z.E. este echipat cu o baterie litiu-ion de 22 kWh  și are la bază o platformă concepută anume pentru mașini electrice, dar și experiența acumulată de Renault în domeniul electromobilității în ultimul deceniu.

Twingo Z.E. vine și cu un încărcător Caméléon, dezvoltat de Grupul Renault pentru ZOE, pentru optimizarea procedurii de încărcare la stațiile de curent alternativ de până la 22 kW.

Trenul de rulare este bazat pe cel de la noul ZOE și produs la uzina Cleon din vestul Franței. Mașina este asamblata la fabrica Novo Mesto din Slovenia.

Versiunile Z.E. primesc accente de culoare albastră, logo-ul “Z.E. Electric” pe ușa portbagajului, pe aripi și pe montantul central, iar la echiparea Intens, apar și dungile albastre pe caroserie.

Apare la bord un ecran tactil de 7 inci și, începând cu echiparea Zen, viitorul posesor de Twingo electric poate comanda o serie de pachete care aduc elemente colorate în cabină (conturul ventilațiilor, spițele volanului și tapițeria). Clienții pot primi și serviciile EASY CONNECT, de la linia de echipa Zen în sus.

Cu o lungime de numai 3,61 metri, Twingo abordează agil traficul urban și are o rază de bracaj de numai 4,30 metri.

Motorul său electric dezvoltă 82 de cai putere și un cuplu de 160 Nm și face mașina să accelereaze de la 0 la 50 km/h în doar 4 secunde. Viteza maximă este de 135 km/h.

Șoferul poate selecta unul dintre cele trei moduri de recuperare a energiei la frânare. Twingo Z.E. are o autonomie urbană de 250 de kilometri și, în ciclul Full WLTP, poate rula până la 180 de kilometri.

Pentru a-i proteja pe pietoni la viteze sub 30 km/h, Twingo electric poate emite unul dintre cele trei sunete disponibile. Acestea sunt dezactivate automat la viteze mai mari, când zgomotul produs de anvelope este suficient pentru a anunța prezența mașinii.

Spațiul interior al versiunii electrice este identic cu cel al versiunii convenționale. Portbagajul are un volum de 240 de litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide