Noul Subaru Outback este dovada că nu doar SUV-urile pot fi spațioase și capabile – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 30 mai 2023 Știri auto

Subaru se pricepe să facă mașini polivalente, iar modelul Outback nu face excepția. Îmbină capabilitățile unui SUV cu confortul unui break.

Subaru este un producător cu tradiție, mai ales în lumea competițiilor de raliu, iar mașinile sale sunt recunoscute pentru că folosesc diferite sisteme de tracțiune integrală. De altfel, sunt un brand foarte popular în Statele Unite ale Americii, dar nu au prins la fel de multă tracțiune în Europa.

Totuși, Subaru continuă să vândă câteva modele și pe bătrânul continent, printre care și Outback. Acest break înălțat este realizat pe același tipar cu Audi A4 Allroad, Volkswagen Passat Alltrack sau Volvo V90 Cross Country. Astfel, Subaru Outback este un break înălțat, cu ornamentele specifice din plastice ce îi conferă un aspect mai robust, ca de SUV.

Noi am testat versiunea de top, numită Platinum, echipată cu motorul boxer de 2.5 litri, natural aspirat, care produce 169 CP și 252 Nm cuplu. Este conectat la o transmisie automată de tip CVT, iar puterea ajunge la toate cele patru roți cu ajutorul sistemului de transmisii integrale. Prețul pentru o versiune de top, așa cum a fost mașina testată de noi, este de 48.000 de euro, dar Subaru Outback pornește de la 42.000 de euro, în România.

Subaru Outback – Un fel de briceag elvețian

Outback îmbină practicalitatea și confortul unui break cu capabilitatea unui SUV, în teorie. Este o mașină spațioasă, dar care poate ieși în teren pentru diferitele escapade în natură, fiind ajutată de sistemul de tracțiune integrală și de garda la sol înălțată.

Nici interiorul nu dezamăgește, fiind un spațiu confortabil pentru până la 5 adulți. Tapițerie din piele maro scot din monotonie interiorul mașinii și chiar îi conferă o notă premium. Ocupanții locurilor din spate se bucură și ei de scaune încălzite, iar bancheta poate fi rabată pentru mai mult spațiu. În mod uzual, Outback are un portbagaj de 560 de litri, cu bancheta în poziția normală, bineînțeles.

În față, șoferul și pasagerul beneficiază de scaune electrice, încălzite și cu memorie. Outback încă folosește un tablou de bord cu ceasuri clasice, dar dispune de un ecran central pentru infotainment cu diagonala de 12 inch, dispus vertical.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide