Noul pick-up Toyota Hilux a fost testat de pilotul de Formula 1 Fernando Alonso – VIDEO

Autor: Marius Vișan 01 iun. 2020 Știri auto

Toyota pregătește o versiune actualizată a pick-up-ului Hilux, lansare ce urmează să aibă loc la sfârșitul acestui an. Compania a lansat noi detalii în urma unui test drive în off-road cu dublul campion de Formula 1 Fernando Alonso.

Noul model va avea repere vizuale actualizate care să-l aducă în concordanță cu unele dintre cele mai noi modele ale companiei, inclusiv Yaris, RAV4 și Highlander.

Intră în galeria foto

În comparație cu predecesorul său, noul Hilux vine cu o nouă formă a farurilor, o grilă redesenată, noi bare de protecție, precum și noi blocuri optice spate. De asemenea, vor exista și noi actualizări efectuate în cabină.

Noul Hilux aduce un motor diesel de 2,8 litri

Modificarea cea mai consistentă ar fi adăugarea în gamă a unui nou motor diesel de 2,8 litri, care va produce mai multă putere și va fi mai economic decât unitatea existentă cu patru cilindri, oferită pe modelul Land Cruiser. În prezent, pick-up-ul este disponibil cu motorul 2,4 litri diesel care produce în jur de 150 CP.

Detaliile referitoare la specificațiile exacte vor fi anunțate de Toyota în timp util.

Pe lângă informațiile publicate anuterior, producătorul japonez de autovehicule a prezentat și câteva videoclipuri scurte în care îl arată Fernando Alonso conducând noul model Hilux în cadrul pregătirilor Gazoo Racing pentru Raliul Dakar 2020. El a fost însoțit de câștigătorul Raliului Dakar din clasa motociclete, Marc Coma.

VIDEO

Despre Toyota Hilux

Prima generație s-a produs între anii 1968–1972. Hilux a început producția în martie 1968, cu modelul în formă de ampatament scurt cu un motor de 1,5 litri în linie-patru, generând o putere maximă  57 kW (76 CP). Motorul de 1,5 litri a fost modernizat la 1,6 litri în februarie 1971.

În anul 2015, la aproape 50 de ani distanță Hilux a ajuns la a opta generație.

De la lansarea lui Hilux din prima generație în 1968, peste 17,7 milioane de Hilux au fost vândute până în anul 2017, la nivel global.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide