Număr record de şoferi surprinşi în trafic fără permis

Număr record de şoferi surprinşi în trafic fără permis

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Poliţiştii din Brăila au organizat recent controale de rutină în urma cărora şase şoferi au fost prinşi în timp ce conduceau autoturismele fără a deţine permise de conducere, scrie Adevărul.ro.

Vineri, 7 iunie, poliţiştii din Brăila l-au oprit în trafic, pe un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului.

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul le-a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Spania, însă acesta figurează ca fiind reţinut din data de 05.12.2017. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis şi uz de fals”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila. 

Permis obţinut pe bani în Germania

Tot vineri, poliţiştii l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 21 de ani în timp ce conducea pe raza localităţii de domiciliu un autoturism care i-a fost împrumutat. În urma verificărilor poliţiştii au constatat că şoferul le-a prezentat un permis de conducere ale cărui elemente de siguranţă nu erau conforme cu cele ale unui permis valabil. Ulterior s-a stabilit că tânărul ar fi obţinut permisul în cauză pe teritoriul Germaniei, de la un cetăţean turc, în schimbul unei sume de bani. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru conducere a unui vehicul fără permis, uz de fals şi pentru încredinţarea unui vehicul unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.

O zi mai târziu, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică Brăila l-au depistat în trafic, pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din judeţul Braşov, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Călăraşilor, având permisul de conducere suspendat. De asemenea, duminică, 9 iunie, poliţiştii l-au depistat pe un brăilean de 34 de ani în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihai Bravu, din municipiu, fără a deţine permis de conducere valabil.

Tot duminică, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei l-au depistat, pe DJ 203, în afara localităţii Însurăţei, pe un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Dudescu, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Brăila l-au depistat, pe DN 2B, în localitatea Lacu Sărat, pe un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, din judeţul Prahova, în timp ce conducea o maşină, având dreptul de a conduce suspendat. Pe numele şoferilor amintiţi au fost deschise dosare penale pentru conducerea unor vehicule fără permis.

Sursă: Adevărul.ro

 Comentarii
Inchide