Numărul vehiculelor electrice a crescut cu 60%. Câte mașini electrice sunt acum în România

Autor: Radu Țuțulan 24 dec. 2023 Știri auto
Numărul vehiculelor electrice a crescut cu 60%. Câte mașini electrice sunt acum în România

Piața vehiculelor cu motor electric din țara noastră a crescut cu 60% în ultimele 12 luni, în total fiind înmatriculate în România a ajuns la aproximativ 40.000 de mașini electrice.

În anul 2023, au fost înmatriculate peste 15.000 de vehicule nepoluante. Aici este vorba de mașini electrice, care au zero emisii de noxe în atmosferă.

Față de anul trecut, piața vehiculelor electrice a înregistrat, astfel, o creștere cu mai mult de jumătate.

Câte mașini electrice au fost înmatriculate în 2023

În luna noiembrie, România a atins pragul de 40.000 de vehicule electrice.

Ceea ce reprezintă o creștere de cca. 60% față de rezultatele înregistrate la finele lui 2022.

Potrivit datelor centralizate de o companie din industria mobilității, în luna noiembrie au fost înmatriculate peste 1.300 de vehicule electrice.

Cele mai vândute mașini electrice din România

În top 3 al celor mai înmatriculate modele se află Hyundai Kona, cu un număr de 71 de unități. Pe locul 2 în acest top este Tesla Model Y, cu 144 de unități înmatriculate. Iar pe primul loc în preferințele românilor a rămas Dacia Spring, fiind înmatriculate 569 de unități.

De asemenea, segmentul high-end înregistrează 133 noi înmatriculări în luna noiembrie. Cea mai populară marcă premium este Mercedes-Benz, cu 56 unități înmatriculate.

Anul 2023 a fost foarte bun pentru mobilitatea electrică din România, iar acest lucru se poate observa și în cifre. Am încheiat 2022 cu 25.000 de vehicule electrice și anul acesta aproape am reușit să dublăm acest număr. Progresul semnificativ al României la acest capitol subliniază dorința crescută a românilor de a adopta tehnologia verde. Cu peste 1.300 de vehicule electrice înmatriculate doar în noiembrie, vedem o schimbare accelerată către viitorul durabil al transportului”, a declarat Claudiu Suma, un oficial al companiei care a prezentat această analiză.

Cele mai populare vehicule electrice

Clasamentul general al mașinilor electrice din România este condus în continuare de Dacia Spring.  În total sunt peste 16.260 de unități înmatriculate.

Aceasta este urmată de Renault ZOE, cu un număr de 2.325, și Tesla Model Y, cu 2.279 de mașini înmatriculate.

Potrivit analizei LEKTRI.CO, Renault ZOE ar putea ieși de pe podium în următoare perioadă, din cauza celor două modele, Tesla Model Y și Model .

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide