O replică 1:1 Lamborghini Sián FKP 37, construită din piese LEGO, poate fi văzută în România

Autor: Ionuț Vîlciu 27 nov. 2023 Știri auto

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37 a fost dezvăluită la București. Mașina construită integral din piese LEGO Technic va putea fi admirată între 26 și 30 noiembrie în Park Lake Shopping Center din București. Replica LEGO va fi expusă și în Cluj Napoca, între 2 și 7 decembrie, în Vivo! Mall.

Construcția modelului este realizată din peste 400.000 de piese LEGO și cântărește 2,2 tone. 15 designeri, ingineri și constructori au lucrat cu peste 154 de tipuri de piese LEGO Technic la această reproducere în detaliu a automobilului. Exteriorul a fost vopsit manual, printr-o tehnică folosită pentru prima dată pe o replică în mărime naturală, chiar de către vopsitoria oficială a celor de la Automobili Lamborghini.

Replica are faruri funcționale, redate în mod autentic. Habitaclul a fost, la rândul său, reprodus în detaliu. Detaliile de pe bord, dar și volanul construit până la ultimul detaliu vor să dea impresia că avem de-a face cu un adevărat Lamborghini Sián FKP 37.

Replica Lamborghini Sián FKP 37 a fost realizată în 8.660 de ore

„Seturile LEGO Technic reprezintă vârful inovației în materie de jucării pentru copii și adulți deopotrivă, încă din 1977. Designerii noștri adoră provocările și își testează constant creativitatea, pentru a depăși limitele imaginației și a le oferi fanilor șansa de a construi, din piese LEGO, autovehiculul preferat. În același spirit, Grupul LEGO a reușit să proiecteze, cu ajutorul echipelor extinse de ingineri și designeri, modele de mașini sport în mărime naturală, inclusiv acest Lamborghini Sián FKP 37’, care acum va putea fi admirat și în România”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria pentru Grupul LEGO. „Replica acestui model excepțional a bifat numeroase premiere și reușite, de la primele cărămizi hexagonale concepute special pentru a reda exteriorul în detaliu, până la iluminarea liniilor de design, pentru a pune în evidență curbele vizionare și forma organică a mașinii.”

Mașina construită integral din piese LEGO Technic va putea fi văzută între 26 și 30 noiembrie în Park Lake Shopping Center din București. Replica LEGO va fi expusă și în Cluj Napoca, între 2 și 7 decembrie, în Vivo! Mall. Programul de vizitare în ambele orașe se va desfășura între orele 10:00-22:00.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide