Opel – 110 ani de inovaţie automobilistică

Autor: Cosmin Iordache 30 ian. 2009 Știri auto
Opel – 110 ani de inovaţie automobilistică

De la primul model Lutzmann Motor Carriage, până la Opel Insignia, Maşina Anului 2009 în Europa, modelele legendare Opel sunt prezentate în filmuleţe de arhivă Opel ce sumarizează cei 110 de ani de activitate. Opel este una dintre mărcile cele mai longevive din domeniul auto. Compania Opel a apărut însă în 1863, fondată de Adam Opel, însă avea ca obiect de activitate producerea de maşini de tăiat lemne. Primele vehicule au apărut de abia în 1898, atunci când au preluat licenţa pentru modelele Opel Lutzmann.

În 1929 succesul mărcii a atras atenţia celor de la G.M care au cumpărat 80% din compania Opel.,iar în 1929 G.M. a achiziţionat în totalitate compania germană pentru o tranzacţie record la acea vreme 33.3 milioane deolari.

Sediul companiei este în prezent la Russelsheim şi principalele fabrici sunt în Bochum, Eisenach şi  Kaiserslautern iar în străinătate  Opel îşi produce modelele în Belgia Spania, Polonia şi Ungaria. Modelele Opel sunt produse şi pentru Marea Britanie la uzina din Ellesmere Port sub sigla Vauxhall.

Vedeţi în galeria video istoria Opel în imagini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide