Opel Insignia la prima aniversare

Autor: Dan Vache 10 sept. 2009 Știri auto
Opel Insignia la prima aniversare

În mai puţin de un an, Opel Insignia a câştigat 24 de premii şi distincţii, acordate de grupuri pan-europene, de jurii compuse din experţi, printre care titlul de Maşina anului 2009 în Europa. În Europa, Insignia sedan este modelul cel mai vândut în clasa sa. Noul limbaj de design, precum şi inovaţiile tehnologice au fermecat în egală măsură juriile şi publicul.

În noiembrie 2008, un juriu internaţional format din 59 de jurnalişti specializaţi din 23 de ţări a decernat mult-râvnita distincţie „Maşina anului în Europa”. Prin decizia luată, juriul a evidenţiat rolul crucial jucat de modelul Insignia în istoria mărcii Opel.

„Mulţi dintre membrii juriului au lăudat aspectul autovehiculului şi designul atractiv. Însă noul autovehicul din clasa medie oferă mult mai mult decât doar eleganţă şi stil”, a declarat juriul. Datorită rezultatelor extraordinare la categoriile design, siguranţă, manevrabilitate şi performanţe, modelul Insignia a depăşit 37 de concurenţi şi a câştigat titlul. Acesta a fost doar începutul. Noului design Opel i-au fost decernate premiu după premiu, inclusiv premiile „red dot” şi „Auto Bild” pentru design. Lui Mark Adams, preşedintele Opel Design, i-a fost decernată distincţia „DESIGNBEST 2009”.

Două grupuri diferite din Marea Britanie au acordat autovehiculului Insignia titlul de „Maşina „executive” a anului”. Danezii au fost impresionaţi de sistemul Insignia ecoFLEX şi de consumul său redus de carburant, de 5,2 litri la 100 km. Varianta Sports Tourer a impresionat un juriu polonez. Acestea şi alte premii evidenţiază faptul că toate versiunile de Insignia sunt apreciate, atât ca autoturisme, cât şi ca autovehicule de flotă.

În acelaşi timp, juriile au admirat tehnologiile de ultimă generaţie cu care designerii şi inginerii au echipat modelul Insignia. Opel Eye, o inovatoare cameră video frontală cu sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie şi funcţie de avertizare la depăşirea benzii de rulare a câştigat premiul Plus X, cea mai mare competiţie europeană pentru produse tehnologice, sportive şi de lifestyle. Juriul a fost atât de impresionat de camera video frontală Opel Eye, încât i-a acordat distincţia „Certificat de calitate pentru inovaţie”.

Directorului Liniei de autovehicule Insignia, Andreas Haefele, i-a fost acordat, de către Automotive News, titlul de „Eurostar 2009”, deoarece a combinat dezvoltarea produsului, designul şi capacitatea de producţie „pentru a face din noul Insignia un autovehicul care să poată fura clienţii concurenţei.”

PARTICIPĂ ÎN CONCURSUL PROMOTOR.RO „FII VEDETĂ CU OPEL INSIGNIA”!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide