(P) Protejaţi-vă motorul pe timpul iernii cu GlycoXpert®

Autor: Adrian Mihălţianu 10 nov. 2012 Știri auto
(P) Protejaţi-vă motorul pe timpul iernii cu GlycoXpert®

Temperaturile încep să scadă: este timpul ca şoferii să-şi pregătească maşinile pentru iarnă. Mulţi şi-au montat cauciucurile de iarnă, si-au schimbat lichidul de parbriz de vară cu unul rezistent la îngheţ şi s-au echipat cu cele necesare pentru a preveni neplăcerile iernii. Toate aceste lucruri sunt importante, dar nu suficiente pentru ca maşina să traverseze cu bine sezonul rece. Pregătirea de iarnă trebuie să includă obligatoriu şi verificarea antigelului. O regulă importantă este ca antigelul să reziste la temperaturi scăzute de până la –40oC.  

De ce este important un antigel de calitate?

Mulţi şoferi se întreabă dacă “agentul de protecţie împotriva îngheţării”, “agentul de protecţie a radiatorului” sau “antigel” nu reprezintă toate acelaşi lucru. Nici vorbă! Toţi cei care aleg o variantă ieftină de protecţie trebuie să fie conştienţi că-şi asumă riscuri importante. Antigelurile de calitate inferioară, care nu deţin aprobarea marilor producători auto, pot cauza pagube majore maşinilor. 

Dacă, de exemplu, produsul nu poate combate coroziunea, radiatorul, pompa de apă, cutia de viteze şi capul cilindrului se pot deteriora. În timp, sistemul de răcire nu va mai funcţiona normal. Motorul se poate supra-încălzi cu uşurinţă şi pot apărea probleme foarte grave. Garniturile se vor uza mai repede.

Un agent de răcire de calitate, precum GlycoXpert®, oferă o triplă protecţie împotriva ruginei, supra-încălzirii şi îngheţului pe tot parcursul anului.

Cum se foloseşte GlycoXpert®?

Înaintea sezonului rece specialiştii recomandă şoferilor să facă o inspecţie în service deoarece, la o simplă  verificare a antigelului, orice defecţiune a motorului sau a sistemului de răcire va fi pusă în evidenţă.

Cei care doresc să-şi schimbe singuri antigelul trebuie să fie atenţi să utilizeze proporţia corectă. Pentru eficacitate maximă, se recomandă un raport de diluţie de 50:50 cu apă. Specialiştii recomandă înlocuirea totală a antigelului la fiecare trei ani.

Aveţi grijă când alegeţi antigelul!

Produsele ieftine conţin în general cu glycol, apa şi coloranţi, pentru un nespecialist putând arăta identic cu produsul “Premium”. Dar lucrurile nu stau deloc aşa….

Dacă un produs nu este aprobat expres de un producător auto, furnizorul acestui antigel îl va declara drept “produs universal”. Clienţii, însă, trebuie să fie conştienţi că un produs declarat “universal” probabil nu a fost supus celor peste 30 de teste specifice şi costisitoare impuse de producătorii auto. .

Glysantin® de la BASF atinge întotdeauna cele mai înalte performanţe, având mai multe aprobări decât orice alt brand european.

GlycoXpert fabricat în România de Romtec utilizează aprobările deţinute de Glysantin.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide