Parlamentarii se plâng că nu au unde să-și parcheze mașinile când vin la muncă. Ce propun aleșii

Autor: Radu Țuțulan 28 dec. 2023 Știri auto
Parlamentarii se plâng că nu au unde să-și parcheze mașinile când vin la muncă. Ce propun aleșii

Secretarul Camerei Deputaților din Parlamentul României se plânge că aleșii neamului nu mai au unde să-și parcheze mașinile când vin la muncă, astfel că au venit imediat cu o propunere.

De foarte mulți ani, Bucureștiul se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce privește locurile de parcare.

În special în zona centrală a Capitalei, șoferii găsesc tot mai greu un loc unde să-și lase mașina. Mai nou, se pare că și parlamentarii au ajuns să resimtă această problemă.

Parlamentarii nu au unde să-și parcheze mașinile când vin la muncă

Vă supun atenției o problema cu privire la accesul auto și parcarea de la nivelul S1, la Camera Deputaților – Parlamentul României pentru că mulți colegi de-ai noștri, parlamentari, au reclamat faptul că în parcarea de la S1 sunt foarte multe mașini parcate care nu deservesc parlamentarii. În mod normal, acea parcare de la nivelul S1 ar trebui să fie destinată mașinilor parlamentarilor și mașinilor altor instituții din administrația publică centrală”, precizează într-o scrisoare, secretarul Camerei Deputaților, Cristian Buican.

Acesta a propus ca numărul de ecusoane auto, prin care se permite accesul în parcarea Parlamentului, să fie limitat. Astfel, fiecare parlamentar și instituție din administrația publică centrală să primească doar un singur ecuson de acces.

Propunerea lui Buican a fost aprobată de Biroul Permanent al camerei Deputaților în ședința de miercuri. Ceea ce înseamnă că, de anul viitor, se va aplica această nouă regulă.

Potrivit unui ghid din 2020, numărul locurilor de parcare de la nivelul S1 este de 134. Iar deputații pot folosi și parcarea de la nivelul S2, care are 311 locuri.

Cât costă parcarea în București

Șoferii care trebuie să ajungă la Parlament, trebuie să parcheze mașinile în parcările publice din apropiere. Și, pentru fiecare oră, trebuie să plătească un tarif, stabilit printr-o hotărâre a Consiliului General al Capitalei.

CGMB a fost impus un tarif unic, de 5 lei pe oră, indiferent de zona în care e parcată mașina. De asemenea, cu ajutorul aplicației „Parking București”, șoferii pot plăti și abonamente pentru parcare:

  • 4 ore – 20 lei
  • 1 zi – 30 lei
  • 1 lună – 500 lei.

Plata parcării se face de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide