Pe unde ar putea trece autostrada SUDULUI?!?

Autor: Andrei Nan 12 oct. 2012 Știri auto
Pe unde ar putea trece autostrada SUDULUI?!?

Proiectul nu este unul nou, o variantă fiind avansată în 2009 de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu. Autostrada ar putea trece prin şapte judeţe: Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş Severin şi Timiş.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a dat anunţ pentru organizarea unei licitaţii aferente întocmirii studiului de prefezabilitate (SPF) pentru noua autostradă. Valoarea estimată pentru elaborarea SPF este de 4,5 milioane de lei (circa un milion de euro), fără TVA.

„În prezent, circulaţia se realizează pe DN6, care a devenit o rută extrem de utilizată cu un trafic foarte ridicat. Construirea Autostrăzii Sudului va conduce la decongestionarea traficului pe DN6 şi va realiza un nou culoar de circulaţie prin zona de sud, ce va lega partea sud-estică a ţării cu partea de vest, respectiv cu Culoarul IV Pan European, aflat în curs de execuţie”, se arată în documentaţia CNADNR.

Noua autostradă va crea o legătură cu viitorul pod peste Dunăre de la Calafat. Deocamdată, traseul Autostrăzii Sudului nu este clar definit. CNADNR a propus patru variante de traseu pentru noua autostradă, însă firma care va câştiga licitaţia pentru elaborarea studiului de prefezabilitate va trebui să recomande un „scenariu optim”, precum şi „avantajele scenariului recomandat”.

Vezi pe gândul.info care sunt cele patru variante propuse de CNADNR.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide