Pedeapsă incredibilă pentru bărbatul care și-a pus fetița la volan

Autor: ProMotor 05 iun. 2020 Știri auto

Bărbatul din județul Cluj care s-a filmat după ce și-a pus fetița la volan a primit o pedeapsă incredibilă din partea polițiștilor.

Intră în Galeria FOTO

Într-o decizie controversată a polițiștilor, șoferul din comuna Călărași, județul Cluj, care și-a pus fetița la volan, nu a fost amendat pentru că minora nu stătea într-un scaun de copil, ci pentru că „a provocat indignarea cetățenilor”. Aparent, să-i oripilezi pe alții este o faptă mai gravă decât să-ți pui în pericol propriul copil, astfel că bărbatul a primit o amendă de 700 de lei pentru acest delict.

Ce pedeapsă a primit bărbatul care și-a pus fetița la volan?

Reprezentanții IPJ Cluj au anunțat, joi, că față de șoferul respectiv a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu suma de 700 de lei conform Legii nr. 61/1991, pentru săvârșirea de fapte de natură a provoca indignarea cetățenilor, relatează Mediafax.

Totodată, acesta a primit și un avertisment conform OUG nr. 195/2002, pentru nerespectarea obligației conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate.

„În cauză, polițiștii au anunțat DGASPC Cluj, autoritate competentă, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Cluj.

În imaginile postate pe Facebook de un bărbat din județul Cluj se vede cum acesta o ajută pe fetiţă să ţină volanul, iar, la un moment dat, când aceasta se dezechilibrează, îşi ia ambele mâini de pe volan să o ajute. „Copilotul meu” – scrie bărbatul sub postare, și nu se sfiește să dea copilului sfaturi prețioase. Postarea a fost, între timp, ștearsă.

„Ce ai făcut? Uită-te în faţă la drum. Prinde volanul şi condu. Stai în picioare şi ţine-te de volan”, îi spune bărbatul copilului care nu pare să aibă mai mult de un an.

Recent, tot în județul Cluj, un copil de 14 ani a fost prins de polițiști la volan. Recordul de vârstă ar fi însă în cazul celui de la Craiova, care avea numai 5 ani când a fost filmat de părinți în timp ce conducea mașina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide