Peugeot anunță că va integra tehnologia ChatGPT în mașinile sale

Autor: Ionuț Vîlciu 20 feb. 2024 Știri auto
Peugeot anunță că va integra tehnologia ChatGPT în mașinile sale

Peugeot anunță că va integra tehnologia ChatGPT, cu inteligență artificială, pe unele modele din gama sa. Unde va fi disponibil în primă fază?

Inteligența artificială este în vogă și pare că își face treptat loc și în industria auto. După ce Volkswagen și Skoda au anunțat că noile lor modele vor avea integrată tehnologia ChatGPT în sistemul de infotainment, Peugeot nu vrea să stea deoparte și anunță oficial anumite modele din gamă vor dispune de acest asistent virtual.

Chatbot-ul cu inteligență artificială va fi introdus în sistemul de infotainment al modelelor echipate cu noua generație i-Cockpit, care folosește un ecran curbat de 21 de inch. Pe lista de modele ce vor primi ChatGPT integrat regăsim nume precum 208, 308, 2008, E-3008, 408, 508, E-Rifter, E-Traveller, E-Partner și E-Expert.

ChatGPT își face loc și pe modelele din gama Peugeot

Integrat în ecranul tactil al sistemului i-Cockpit, funcția este prezentată într-un mod foarte simplu și natural prin intermediul asistentului vocal de la bordul mașinii. Tot ce trebuie să faceți este să rostiți „OK PEUGEOT”, apoi să rostiți comanda dorită, iar ChatGPT va intra în acțiune. ChatGPT este capabil să răspundă la o gamă largă de întrebări, de la simple la complexe, și se poate angaja într-o conversație.

De exemplu, dacă ajungi într-un oraș, îi poți cere să indice ce monumente să vizitezi, să-ți spună istoria acestor locuri, iar apoi, dacă dorești, sistemul de navigație al mașinii chiar te va ghida către acest reper. Posesorii de modele Peugeot eligibile pot activa serviciul prin intermediul Magazinului Peugeot. În primă fază, tehnologia va fi disponibilă pentru primii 10.000 de clienți și doar în țări precum Germania, Italia, Franța, Spania și Marea Britanie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide