Peugeot prezintă noul SUV E-3008. Noul model oferă până la 700 KM de autonomie electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 11 sept. 2023 Știri auto

Peugeot a publicat primele imagini cu noul SUV complet electric E-3008. Noul model al producătorului francez va debuta oficial în data de 12 septembrie.

Peugeot dezvălui primele imagini oficial cu exteriorul noului său SUV complet electric. Noul E-3008 este primul model construit pe arhitectura STLA Medium și, pentru a mai detensiona fanii, producătorul din Hexagon a decis să dezvălui ceva mai devreme exteriorul mașinii.

Noul Peugeot E-3008 propune un nou limbaj de design caracterizat prin faruri înguste, lumini de zi triple, jante cu design futurist și ornamente de protecție din plastic, care să sublinieze că avem de-a face cu un SUV. În plus, observăm că noul model are o formă de fastback, plonjată către spate, asemenea modelului 408.

Peugeot E-3008 introduce un nou panou digital

Peugeot este unul dintre producătorii care au adus un design neconvențional pentru tabloul de bord în urmă cu peste un deceniu. Acum, producătorul auto francez dezvăluie noua iterație a acestui panou de bord, intitulată Panoramic i-Cockpit. Configurația acestuia aduce un afișaj curbat de 21 de inch și, la fel ca în cazul modelului anterior, panoul este montat sus pe bord.

Curbat ușor către șofer, noul ecran este completat de ceea ce Peugeot numește i-Toggles. Acestea sunt montate pe consola centrală și constau în 10 butoane sensibile la atingere care pot fi configurate pentru a se potrivi mai bine nevoilor șoferului și pasagerului din față. Procedând astfel, numărul de comenzi convenționale a fost redus la minimum, creând astfel un design minimalist, care să nu încarce consola centrală.

Vor exista 3 versiuni

Noul Peugeot E-3008 va avea trei versiuni, dintre care una cu două motoare electrice, iar autonomia va ajunge până la 700 de kilometri. Producătorul nu a oferit încă date despre puterea motoarelor electrice, așa că mai trebuie să așteptăm până când puterile vor fi comunicate atunci când mașina va fi oficial prezentată publicului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide