Pininfarina Pura Vision vrea să ne facă să uităm de Ferrari Purosangue și de Lamborghini Urus – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 aug. 2023 Știri auto

Pininfarina dezvăluie un nou concept, Pura Vision, un SUV electric cu un design futurist, dar elegant, care este cel puțin la fel de impresionant precum Ferrari Purosangue sau Lamborghini Urus.

Automobili Pininfarina a dezvăluit un nou concept numit Pura Vision, despre care spune că va introduce o „nouă eră de pionierat a luxului electric”. Compania descrie conceptul ca fiind un Vehicul Electric de Lux (e-LUV) și spune că Pura Vision va influența designul noilor mașini electrice de lux pe care le va produce, relatează Motor1.

Probabil că din fotografii, conceptul nu pare atât de mare, dar vă asigurăm că Pura Vision este o mașină mare, fără dar și poate. Măsoară 5.215 milimetri lungime, 2.147 mm lățime (inclusiv oglinzile) și 1.641 mm) înălțime.

Conceptul combină proporții clasice și detalii atent lucrate, o capotă joasă și aripi înalte inspirate de emblematica Cisitalia din 1947, primul vehicul care a intrat în colecția Muzeului de Artă Modernă (MoMA) din New York.

Pininfarina Pura Vision: Noul concept are un design impresionant

La exterior, printre atracțiile principale se numără plafonul, care este confecționat din sticlă, și portierele din spate se deschid în sens invers celor din față. Partea din spate este puternic sculptată în zona inferioară, acolo unde regăsim un difuzor cu rol aerodinamic din fibră de carbon și două prize de aer laterale. Exteriorul este completat de jante de 23 de inch vopsite în negru mat.

Pe lângă plafonul panoramic din sticlă, Pininfarina a integrat un element, ca o insulă, care este iluminat cu ajutorul unor lumini LED și ar trebui să confere o ambianță interesantă pentru ocupanți. Pasagerii descoperă un interior minimalist, dar sofisticat, în același timp, cu un instrumentar digital acompaniat de două ecrane tactile rotunde, dar și un ecran amplasat în fața consolei centrale.

Interiorul conceptului este inspirat de cele văzute la iahturi, astfel încât scaunele lui Pura Vision sunt desenate cu scopul de a oferi senzația că plutesc. De asemenea, acestea integrează difuzoare în tetiere, pentru a amplifica experiența acustică.

Pininfarina nu a divulgat nicio informație despre propulsorul electric al noului concept. Pura Vision va fi prezentat în cadrul evenimentului Monterey Car Week din SUA, care se va desfășura în perioada 17-20 august.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pininfarina


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide