Poliția Capitalei a organizate filtre pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului

Autor: ProMotor acum 7 luni Știri

În noaptea de 12/13 septembrie a.c., începând cu ora 23.00, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principale artere din municipiul București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența substanțelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice precum și verificarea stării tehnice a autovehiculelor

În cadrul acțiunii au fost aplicate 122 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 76.400 lei și au fost reținute 24 permise de conducere după cum urmează:

-15 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;
-7 pentru infracțiunile constatate;
-1 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric;
-1 pentru nerespectarea regimului legal de viteza.

Polițiștii rutieri au întocmit 7 dosare penale

-3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice
-3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive
-1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Un șofer în vârsta de 20 de ani a fost depistat la intersecția Bd. Pache Protopopescu – Bd. Ferdinand I, în timp ce se deplasa pe drumurile publice, aflându-se sub influența substantelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de o substanță. El a fost condus la sediul I.N.M.L pentru recoltarea probelor biologice. În acest caz, s-a întocmit dosar penal.

Un alt șofer în vârstă de 25 de ani a fost depistat pe Sos. Dudesti – Pantelimon în timp ce se deplasa tot sub influența substanțelor psihoactive. El a fost destat pozitiv pozitiv pentru consum de 2 substanțe. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L., unde i-au fost recoltate probe biologice. Și în acest caz, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.


Sursa foto: Poliția Romana


Comentarii
Inchide