Poliția Română schimbă uniforma. Care sunt noutățile introduse

Autor: Cristian Agatie 12 oct. 2021 Știri auto

Poliția Română schimbă din nou uniforma, după cum anunță pe pagina proprie sindicatul polițiștilor Europol. Iată care sunt noutățile propuse și cum ar putea arăta în curând polițiștii din România.

Intră în Galeria FOTO

Poliția Română a schimbat recent imaginea și colantarea autospecialelor de intervenție, dar a păstrat neschimbate uniformele agenților. Cum nicio schimbare de imagine cu ar trebui să fie incompletă, Ministerul de Interne a pus în dezbatere un ordin prin care se introduc elemente noi în uniforma polițiștilor. În acest moment, nu este clar dacă și designul acestora se va schimba, sau dacă Ministerul intenționează să comisioneze o casă de modă pentru realizarea uniformelor.

Potrivit unei fotografii postate de sindicatul polițiștilor Europol pe propria pagină web, noile uniforme ar putea să se inspire de la cele purtate de polițiștii britanici. Apar elemente de noutate în ținuta polițiștilor, în principal menite a-i ajuta în munca operativă.

Uniformele actuale vor mai putea fi folosite în continuare, până la 31 decembrie 2024, dar vor fi înlocuite treptat cu noile modele de îndată ce acestea for primi aprobarea finală. După 1 ianuarie 2025, articolele de uniformă  rămase în stocurile unităților de poliție vor fi distribuite către unitățile de învățământ ale MAI pentru a fi utilizate în echiparea elevilor și a studenților în procesul de pregătire.

Poliția Română schimbă din nou uniforma: Apar noi articole vestimentare

Potrivit unui comunicat Europol, în realizarea noilor uniforme se urmărește flexibilizarea articolelor din componența acestora, care vor trebui adaptate în funcție de evoluția progresului tehnologic privind materialele din care acestea trebuie create.

Ca elemente de noutate ce vor intra în componența noilor uniforme de serviciu se regăsesc bereta, fesul, pantalonii de intervenție/tactici, bluza de intervenție/tactică, pantofi de intervenție vară/iarnă și costumul termic, acesta din urmă purtându-se pe timpul sezonului rece, pe sub articolele de echipament din compunerea uniformei.

Odată cu schimbarea uniformelor, Ministerul de Interne dorește impunerea unor standarde mai ridicate pentru furnizori. Aceștia vor fi sancționați dacă vând articolele de uniformă în mod neautorizat, dar și atunci când calitatea acestora este necorespunzătoare.

Recent, polițiștii au primit dotări noi, așa cum sunt camerele personale pentru înregistrarea interacțiunii cu cetățenii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide