Polițist din Constanța, prins că a luat mită. Ce sumă i-a cerut unui șofer băut?

Autor: ProMotor 24 mai 2020 Știri auto
Polițist din Constanța, prins că a luat mită. Ce sumă i-a cerut unui șofer băut?

Un polițist din județul Constanța a fost prins că a luat mită. Acesta i-a promis unui șofer băut că va interveni pentru a-l scăpa de dosarul penal care i se întocmise. Ce sumă i-a cerut șoferului?

Agentul Romeo Moțoc de la Postul de poliție Cuza Vodă din județul Constanța i-a solicitat unui șofer depistat băut la volan o sumă de bani pentru a interveni pe lângă angajații de la Serviciul de Medicină Legală. Acesta i-a promis șoferului că astfel, rezultatele analizelor recoltate cu două zile în urmă vor indica o alcoolemie mult mai mica decât cea reală, scrie replicaonline.ro.

Polițistul i-a cerut bărbatului 1.000 de euro în schimbul serviciului promis. Acesta a luat banii, dar nu a făcut niciun demers pentru a-l ajuta pe șofer să scape de dosar penal. Când și-a dat seama că a fost păcălit, bărbatul l-a denunțat pe omul legii. Acesta a ajuns după gratii.

Cum a luat mită polițistul?

Șoferul fusese oprit în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice. Acestuia i s-a întocmit dosar penal. La Postul de Poliție, bărbatul a întrebat dacă nu se poate rezolva problema pe altă cale. Acestuia i s-a atras atenția să nu ofere bani nimănui.

Romeo Moțoc l-a abordat ulterior pe șoferul pe care îl cunoștea de mai mulți ani și i-a promis că îl va ajuta prin falsificarea rezultatelor analizelor de sânge efectuate la Serviciul de Medicină Legală din Constanța în schimbul sumei de 1.000 de euro. Polițistul a primit inițial suma de 1500 de lie, iar câteva zile mai târziu, încă 1.000 de lei.

Rezultatul analizelor a arătat însă 2,10 g/l alcool pur în sânge. Șoferul și-a dat seama că a fost înșelat și l-a denunțat pe polițist. Acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Polițistul nu și-a recunoscut fapta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide