Polițiștii anunță: „Nu mai dăm amenzi în trafic!”

Autor: David Andrei 11 ian. 2021 Știri auto

Polițiștii nu mai dau amenzi în trafic. Se întâmplă de azi, ziua în care oamenii legii protestează împotriva înghețării salariilor bugetarilor. Protestul va include trei etape.

GALERIE FOTO

De acum încolo, polițiștii nu vor mai da amenzi în trafic, anunță Sindicatul Europol, care anunță un protest amplu, în trei etape. “Din 11 ianuarie începem cu prima formă de protest. Fără bani din amenzi la bugetele locale, doar AVERTISMENTE!”

Etapa a doua demarează peste o săptămână, potrivit programului prezentat de Sindicatul polițiștilor. “Refuzăm orele suplimentare, permanența, iar activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuții în fișa postului nu le mai îndeplinim.”

Momentul critic ar urma să vină pe 25 ianuarie, dacă cererile polițiștilor nu sunt îndeplinite. “Intervenim doar la 112”.

Polițiștii sunt nemulțumiți pentru că nu li s-au mărit salariile

“De zece ani suntem purtați cu zăhărelul când vine vorba de o salarizare echitabilă! Sondajul în rândul polițiștilor demonstrează că nu mai suntem dispuși să acceptăm să fim sacrificații de serviciu”, amenință reprezentanții Europol.

Sindicatul Europol este o organizație sindicală formată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Sindicatul apără drepturile fundamentale și profesionale ale polițiștilor.

În ultima zi a anului trecut, polițiștii au ieșit în stradă în Timișoara și Craiova pentru a-și manifesta nemulțumirile. Unul dintre participanți a apărut cu lanțuri la mâini și la picioare. “Vrem salarizare, nu discriminare”, au strigat atunci polițiștii. Protestele lor nu au avut însă, ecou.

Zilele trecute, polițistul Marian Godină și-a făcut public venitul pe decembrie 2020 și i-a luat la rost pe colegii care vor mai mult: “Mi-ar fi rușine să ies în stradă”, a scris atunci Godină pe blogul său.

“Am lut 4.700 de lei luna trecută. Nu degeaba, am muncit pentru ei, m-am trezit uneori la 3 dimineața să mă duc la serviciu, am fost chemat din timpul liber de câteva ori, iar asta se întâmplă în fiecare lună”, a explicat polițistul.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide