Porsche spune că noul Taycan este „îmbunătățit în aproape orice privință”. Cea mai puternică variantă livrează 952 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 07 feb. 2024 Știri auto

Porsche a publicat primele imagini și informații despre actualizarea electricului Taycan. Producătorul german se laudă că îmbunătățit aproape orice aspect al primului său model electric de serie.

Porsche aduce un update important pentru Taycan, menit să rafineze primul model electric al companiei. Astfel, Taycan facelift se bucură de mai multă putere, dar și de o autonomie superioară. Până să aprofundăm aceste schimbări, vom discuta puțin despre schimbările operate la nivel estetic.

Porsche Taycan facelift poate fi recunoscut după farurile redesenate, ce folosesc tehnologie HD Matrix. Rămânem la capitolul blocuri optice, deoarece banda LED din spate încorporează acum textul PORSCHE, care este tridimensional. De asemenea, toate modelele de jante disponibile pe Taycan facelift au design aerodinamic, ceea ce va contribuie la o eficiență aerodinamică mai bună.

Pentru interior, Porsche spune că a creat o interfață nouă pentru toate cele 3 display-uri. De asemenea, butonul de pe volan, destinat schimbării modurilor de rulare, este acum standard. Utilizatorii de iPhone vor fi foarte încântați, deoarece tehnologia Apple CarPlay este integrată mai bine în funcțiile sistemului multimedia, astfel că poți controla mai multe funcții ale mașinii când CarPlay este conectat.

Cel mai puternic Porsche Taycan oferă 952 CP

Porsche a îmbunătățit performanțele tuturor versiunilor, iar acum versiune de bază sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4,8 secunde, cu 0,6 secunde mai rapid decât modelul pre-facelift. Versiunea de top Taycan Turbo S sprintează până la 100 de km/h în doar 2,4 secunde, cu 0,4 secunde mai rapid decât vechiul Taycan Turbo S. Actualizarea aduce mai multă putere pentru versiunea de top, iar Taycan Turbo S oferă acum 952 CP în momentul în care funcția Launch Control este activată.

Motoarele tuturor versiunilor au primit îmbunătățiri. Astfel, motorul montat pe puntea spate dezvoltă acum cu până la 109 CP mai mult decât înainte. Totodată, modelele echipate cu pachetul Sport Chrono au un buton special care oferă un boost de 95 CP pentru 10 secunde.

Acum, cea mai eficientă versiune a lui Porsche Taycan poate parcurge până la 678 de kilometri cu un singur plin de baterii. În plus, mașina se poate încărca cu până la 320 kW, față de 270 kW la prefacelift, astfel că Porsche declară că încărcarea de la 10 la 80% durează doar 18 minute.

Deocamdată nu avem prețuri pentru Porsche Taycan facelift, dar Porsche anunță că noile modele vor ajunge în showroom-uri în primăvara acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide