Dominic Marcu prezintă prima Tesla Model S Plaid pregătită pentru competiții din Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 07 mai 2024 Știri auto

Dominic Marcu a dezvăluit prima Tesla Model S Plaid pregătită pentru competiții din Europa. Pilotul va concura cu noua mașină în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

După succesul obținut la volanul lui Tesla Model 3 în competițiile de viteză în coastă, Dominic Marcu trece la următorul nivel. Dominic Marcu a lansat prima Tesla Model S Plaid de curse din Europa. Modificată integral pentru competiție, exemplarul acesta de Tesla Model S Plaid a suferit transformări substanțiale. Echipată cu rollbar omologat FIA, elemente de siguranță suplimentare, frâne de carbon și o suspensie îmbunătățită, mașina este pregătită de startul competițional.

Dominic Marcu va concura la volanul primei Tesla Model S Plaid pregătită pentru competiții din Europa

Lansarea proiectului a avut loc la Mega Mall, în București. Cele două mașini, Tesla Model 3 Performance și Tesla Model S Plaid, au fost expuse pentru public, iar invitații au fost primiți într-un spațiu imersiv, ISPACE, unde a avut loc dezvăluirea noii mașini. Noua mașină va putea fi văzută live pe traseul de la Transalpina în weekendul 25-26 mai, la etapa din Campionatul Național de Viteză în Coastă.

„Acum, cu fiecare obiectiv atins, am visat la un nou proiect, un nou vis care să ne ofere provocări și satisfacții mai mari – un vis dublu, cu două mașini puternice și unice. Suntem hotărâți să continuăm să evoluăm și să depășim propriile limite, motiv pentru care am decis să punem bazele unui nou proiect unic: prima Tesla Model S Plaid de competiții din Europa. Cu o putere impresionantă de 1020 de cai, acest vehicul ne va oferi oportunitatea de a fi în topul clasamentului și de a demonstra, încă o dată, că o mașină de curse 100% electrică poate performa și obține rezultate remarcabile. În același timp, continuăm să inovăm cu Model 3, demonstrând că motorsportului poate fi electric și sustenabil.” a declarat Dominic Marcu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide