ProMotor a filmat o autospecială de poliție Audi A4

Autor: Ionuț Vîlciu 11 aug. 2022 Știri auto

ProMotor a filmat o autospecială din dotarea Poliției Române. Este vorba despre un Audi A4 B9 folosit de poliție din anul 2016.

Suntem obișnuiți să vedem pe drumurile din țara noastă autospecială de poliție sub forma clasicului Logan, eventual a Volkswagen-ului Polo. Poliția Română nu are în dotare doar astfel de mașini, ci și unele mai inedite.

Echipa ProMotor a filmat una dintre acestea. Este vorba despre un Audi A4 B9, care se află în dotarea Poliției Române din anul 2016. Mașina este folosită pentru patrulele pe autostrada și nu numai. Ea este utilizată și pe drumurile naționale. Conform spuselor polițistului, ea poate fi văzută și vara, pe litoral.

Mașina filmată are sub capotă un motor de 3,0 litri, pe motorină. Cutia de viteze este una automată. Puterea motorului ajunge la toate cele 4 roți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală Quattro. Consumul unui astfel de vehicul poate să varieze între 15 și 18 litri la suta de kilometri, în condiții de misiune.

Cu ce este diferită o autospecială de poliție față de mașinile obișnuite?

Acestea au fost câteva date despre model în sine, acum trebuie să vedem și ce îl diferențiază de unul pe care fiecare dintre noi îl poate cumpăra.

Pe lângă marcajele specifice, mașina vine echipată cu sistemele acustice și vizuale necesare unui astfel de vehicul. Acest Audi are trei baterii. Două sunt pentru sistemele auxiliare menționate, plus cea a mașinii. Există un buton în cabină care redirecționează curent din cele două baterii auxiliare în cea a mașinii. Acest lucru se folosește în situații de urgență, atunci când mașini i se descarcă bateria și nu poate fi pornită.

Fețele ușilor au spații special concepute pentru armamentul din dotare. Armamentul și muniția sunt ținute separat, fapt pentru care există două încuietori.

Pe mașină există mai multe locașuri pentru încărcătoare (precum cel pentru brichetă) deoarece este nevoie de mai multe prize pentru diferitele dispozitive ce pot fi montate ulterior (drugtest, etilotest, etilometru).

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide