ProMotor prezintă mașini din Țiriac Collection – Ep. 5: Mercedes-Benz 220 S

Autor: Ionuț Vîlciu 16 mai 2023 Știri auto

Mercedes-Benz Clasa C este unul dintre cele mai apreciate sedanuri premium aflate la vânzare în prezent, dar istoria modelului este cât se poate de interesantă.

Dacă acum putem alege dintre un Mercedes-Benz Clasa C sedan, coupe sau chiar o variantă cabriolet, acest lucru era valabil și în anii ’50, atunci când Mercedes – la fel ca în zilele noastre – producea și modele mai mici, destinate maselor.

Este vorba despre Mercedes-Benz 220 S, disponibil în toate cele trei formate de caroserie: berlină, coupe și cabrio. Între 1956 și 1965, au fost produse 161.000 de exemplare ale modelului 220 S, o cifră impresionantă pentru acea vreme.

Mercedes-Benz 220 S se bucura de zone de deformare atât în față, cât și în spate, dar și o structură de rezistență în jurul pasagerilor, asemenea mașinilor moderne.

Mercedes-Benz 220 S – legături cu seria de filme „James Bond”

Fanii seriei de filme „James Bond” vor recunoaște modelul Mercedes-Benz 220 S datorită prezenței sale în pelicula „Goldfinger”, cel de-al treilea film din celebra serie de filme cu agentul 007.

Numele mașinii era dat de capacitatea motorului: 2.2 litri cu 6 cilindri în linie. Modelele standard erau echipate cu o cutie de viteze manuală cu 4 rapoarte, în timp ce modelele de top veneau echipate cu o transmisie automată. O altă dotare foarte importantă, de care ne bucurăm în zilele noastre pe mai toate mașinile, era servofrâna.

Interiorul mașinii era construit la cele mai înalte standarde, cu materiale de cea mai bună calitate: piele, lemn și metal, cu ceasuri atent lucrate. Chiar dacă era considerat un Mercedes-Benz de buget, producătorul german nu făcea rabat la calitate pentru modelul 220 S.

Mai jos puteți vedea episodul 4 din „ProMotor prezintă mașini din Țiriac Collection”: Mercedes-Benz 540 K.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide