Racing League Romania: Coronavirusul trimite cursele de mașini în mediul virtual

Autor: ProMotor 13 mart. 2020 Știri auto

Coronavirusul trimite cursele de mașini în mediul virtual. Cum tot mai multe competiții sportive sunt anulate sau amânate, pasionații curselor de mașini din România se întrec în cursele de sim racing. Astfel, Campionatul de sim racing Racing League Romania powered by BMW debutează duminică, 15 martie, la ora 20:30.

Intră în Galeria FOTO

Debutul noului sezon din Racing League Romania powered by BMW se anunță deosebit de spectaculos, lucru prefațat de cei peste 70 de piloţi înscrişi în campionat, printre care o serie de nume importante din motorsportul românesc. Competiţia va fi transmisă live pe pagina de Facebook BMW România duminică, 15 martie, de la ora 20:30.

Un tenismen profesionist binecunoscut, piloți virtuali, ingineri de curse, jurnaliști auto, dar și multipli campioni naționali la automobilism și karting se vor întrece în noul sezon de curse virtuale din Racing League Romania (RLR).

A cincea stagiune a celui mai mare campionat românesc de sim racing a strâns nu mai puțin de 73 de înscriși până în momentul de față. Aceștia vor prelua comenzile modelului legendar BMW M3 E30 DTM, cel mai succes turism în motorsport din istorie, și vor concura de-a lungul unui campionat format din 10 etape, pe cele mai cunoscute circuite din întreaga lume alături de Motor Park România.

Nume importante se alătură din nou campionatului românesc care a împlinit recent un deceniu de activitate. Alex Mirea – campion național de viteză în coastă și raliuri, Emil Nestor – câștigător în campionatul național de viteză în coastă, Leo Borlovan – campion național de karting, Alex Cascatău – campion Romanian Endurance Series sunt doar câteva dintre numele cunoscute în scena autohtonă de curse care s-au înscris în sezonul al cincilea din RLR.

Prezența inedită a lui Florin Mergea – tenismen profesionist pe grilă aduce un element interesant în competiție, și aduce un plus comunității RLR. Jurnaliștii din redacția The Car Guys au înscris o echipă omonimă în campionat, și se vor lupta cu celelalte 12 formații anunțate până în acest moment pentru un loc pe grila de start a curselor de duminică.

Campionatul a organizat cu succes două etape de test înaintea sezonului oficial, iar competitorii așteaptă începutul celei mai importante ediții de până acum. Întrucât numărul de locuri pe grila de start este limitat la 30 de piloți pentru fiecare cursă, sistemul de precalificări din timpul săptămânii va fi folosit pentru a stabili cei mai rapizi piloți.

Aceștia se vor califica pentru fiecare etapă în parte, de luni până duminică. Etapele vor începe cu sesiunea de calificări de 10 minute, care stabilește ordinea de plecare în prima manșă de 30 de minute. Ordinea de start din a doua cursă va fi inversată pentru primii 10 piloți, în funcție de rezultatul primei manșe.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:30. Prima etapă va avea loc pe Red Bull Ring (Austria) duminică, pe 15 martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide