Un hoț care a furat catalizatoare în valoare de zeci de mii de lei a fost prins de polițiști

Autor: ProMotor 12 mart. 2020 Știri auto
Un hoț care a furat catalizatoare în valoare de zeci de mii de lei a fost prins de polițiști

Polițiștii din Galați au prins un bărbat de 29 de ani care este suspectat că în urmă cu aproape un an, a sustras mai multe catalizatoare şi filtre de particule de la autoutilitare parcate pe raza municipiului. Hoțul este acum cercetat pentru furt şi a fost plasat sub control judiciar.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie – mai 2019, bărbatul ar fi sustras 3 catalizatoare şi filtre de particule de la autoutilitare, parcate pe raza municipiului Galaţi, creând un prejudiciu de aproximativ 36.300 de lei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Catalizatoare se fură și de pe mașinile din București

Se pare că fenomentul disparițiilor catalizatoarelor nu se întâmplă doar la Galați. Săptămâna trecută am semnalat cu caz asemănător în București. O șoferiță s-a trezit că mașina ei nu mai avea catalizator. Se pare că aceste catalizatoare conțin platină, metal prețios care poate fi extras și valorificat de către hoți.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide