Rechemare în service pentru Dacia şi Nissan

Autor: Tiberiu Abagiu 10 apr. 2012 Știri auto

De curând, au fost semnalate unele probleme tehnice ce necesită chemarea în service pentru verificare, a modelului Duster, fabricat de Dacia, şi a modelelor Qashqai, Pathfinder şi Navara, produse de Nissan. Vă prezentam în continuare problemele fiecărui model în parte.

În jur de 3800 de exemplare Dacia Duster, fabricate până în aprilie 2011, sunt chemate în service pentru verificare, din cauza posibilităţii ruperii unei conducte din sistemul de frânare. Mai exact, după cum se arată în anunţul oficial, în cazul acumulării de zăpadă pe suportul de susţinere a flexibilului de frână există posibilitatea redusă a ruperii prin oboseala a uneia dintre conductele rigide de frână în zona de fixare pe cilindrul de frână.

De menţionat faptul că poate fi afectată fie doar frânarea pe roţile stânga faţă şi dreapta spate, fie doar frânarea pe roţile dreapta faţă şi stânga spate. În cazul defectării unuia dintre aceste două circuite, celălalt va rămâne funcţional şi nu va afecta controlul traiectoriei automobilului deoarece este asigurată frânarea a două roţi opuse.

În ceea ce priveşte modelul Nissan Qashqai, problemele acestuia sunt legate de posibilitatea unei scurgeri de combustibil cauzate de doi conectori ai unui filtru, care nu sunt pe deplin asiguraţi. Mai mult, în cazuri extraordinare, motorul se poate opri din cauza acestei probleme. Afectate de aceasta defecţiune sunt doar vehiculele fabricate între 5 septembrie şi 19 decembrie 2011.

Legat de Nissan Pathfinder şi Nissan Navara, acestea prezintă unele probleme la instalaţia electrică a sistemul de reglare a scaunelor, mai exact a cablajului ce face legatura între cadrul scaunului şi mecanismul de ridicare. În plus, dacă această defecţiune nu este detectată, în timp este posibil ca scaunul şoferului să se mişte singur în timpul condusului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide