Renault a anunţat primele pierderi din ultimii 10 ani. Cu cât a scăzut producţia SUV-ului Duster?

Autor: Marius Vișan 15 feb. 2020 Știri auto

Renault a anunţat primele pierderi din ultimii 10 ani şi are un plan de reducere a costurilor cu 2 miliarde de euro în următorii trei ani. Producţia uzinei Dacia a scăzut în luna ianuarie cu 32%, iar producţia SUV-ului Duster cu 40%.

Plaul de redresare al Renault şi reducerile de costuri va fi pus în aplicare cât mai repede, fără a aştepta venirea noului CEO Luca di Meo, informează MEDIAFAX.

Producţia uzinei Dacia a scăzut în luna ianuarie cu 32%, iar producţia SUV-ului Duster cu 40%, la 15.697 de maşini. Dacia îşi va anunţa rezultatele peste câteva luni.

„Vom da rezultatele după ce se întruneşte AGA, deci nu avem rezultatele până aproximativ în aprilie sau mai”, a declarat Monica Ioniţă, reprezentatul relaţiei cu presa al companiei.

În această săptămână şi Nissan, care se confruntă cu cererea în scădere pe pieţe cheie precum China sau Europa, a anunţat prima sa pierdere trimestrială din aproape zece ani şi şi-a redus prognoza de profit.

Renault a prognozat că piaţa auto mondială va scădea în 2020. Grupul are o fabrică în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, care a fost închisă, iar firma a spus că şi alte fabrici ar putea să fie oprite în săptămânile următoare din cauza întreruperilor lanţului de aprovizionare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide