Renault a primit OK-ul statului francez pentru o linie de credit de 5 miliarde de euro

Autor: ProMotor 03 iun. 2020 Știri auto
Renault a primit OK-ul statului francez pentru o linie de credit de 5 miliarde de euro

Renault a primit OK-ul statului francez pentru o linie de credit de 5 miliarde de euro care-i va permite să acopere nevoia de lichidități din acest an.

Producătorul auto Renault a finalizat miercuri contractarea creditului de 5 miliarde de euro garantat de guvernul francez.  Producătorul francez va putea să folosească linia de credit pe parcursul acestui an, parțial sau total, suma fiind menită să întărească finanțele producătorului auto pe fondul crizei generate de pandemie.

Termenul de plată este de 12 luni, cu opțiunea de a fi extins la trei ani la cererea Renault. Producătorul francez a spus că facilitatea de credit beneficiază de o garanţie din partea statului francez – care deţine o participaţie de 15% la Renault – de până la 90% din suma totală împrumutată. Băncile finanţatoare sunt BNP Paribas, Credit Agricole, HSBC France, Natixis şi SocGen.

Ce condiții a pus statul francez pentru a acorda Renault un credit de 5 miliarde de euro

Șeful Renault Jean-Dominique Senard a declarat că guvernul francez nu a pus condiții pentru acordarea acestui împrumut. Anterior, ministerul economiei din Franţa a solicitat Renault să menţină activităţile avansate din punct de vedere tehnologic în Franţa şi să dezvolte baterii electrice în Europa.

Constructorul auto a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să reducă aproximativ 15.000 de locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv 4.600 în Franţa. Francezii vor fi încurajați să se pensioneze voluntar, urmând să beneficieze de compensații financiare. Anunțul a determinat organizarea unor proteste masive la unele fabrici Renault din Franța.

Renault este așteptat să prezinte un plan strategic de restructurare a companiei până la finalul anului, care va include viziunea de dezvoltare pentru diferitele branduri, inclusiv Dacia. Până la acea dată, fostul executiv din grupul Volkswagen, Luca de Meo, este așteptat să preia frâiele ca CEO Renault începând cu data de 1 iulie.

Renault are în România o fabrică la Mioveni unde produce automobile Dacia iar stabilitatea companiei franceză este vitală pentru menţinerea fabricii la aceeaşi parametri. Într-o discuție cu Forbes România, șeful Dacia Christophe Dridi a anunțat că nu are în plan disponibilizări, dar că acest lucru depinde și de evoluție pieței. Informația a fost confirmată și de primul ministru Ludovic Orban.

sursa: Automotive News

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide