Restricții de circulație pe DN-1 în zona Aeroportului Henri Coandă. Care este motivul?

Autor: Elena Luchian 22 iul. 2020 Știri auto

Se vor aplica restricții de circulație în zona Aeroportului Internațional Henri Coandă, începând din această noapte. Această măsură este luată pentru a permite lucrările în zona DN-1 la calea ferată care va face conexiunea între aeroport și Gara de Nord.

GALERIE FOTO

Șoferii care au drum în perioada următoare pe DN-1 trebuie să știe că vor exista restricții de circulație în zona Aeroportului Internațional Henri Coandă. Acestea se vor aplica din această noapte, în intervalul orar 00:00 – 4:00, potrivit unui comunicat emis de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

În acest interval orar, se vor executa lucrări de construire a viaductului de cale ferată peste Drumul Național 1. Această rută va asigura conexiunea dintre terminalele aeroportului din Otopeni și Gara de Nord din Capitală.

Restricțiile apar la kilometru 16+100, pe raza orașului Otopeni. Acestea se vor menține și în zilele de 22, 23, 29 și 30 iulie, respectiv 5, 6, 12 și 13 august, între orele 00:00 – 4:00.

Rute ocolitoare recomandate în intervalul în care se aplică restricții de circulație pe DN-1

Pentru a evita aglomerația în zona în care se efectuează lucrările, în special în zilele de weekend, reprezentanții companiei de drumuri le recomandă șoferilor rute ocolitoare. Aceștia pot face deplasarea între București și Ploiești alegând Autostrada A3. Restricțiile de circulație se vor aplica doar spre sensul de mers către munte.

Conducătorii auto sunt atenționați să respecte restricțiile de circulație și semnalizarea rutieră temporară în zona aeroportului din Otopeni.

Cu trenul de la Aeroportul Internațional Henri Coandă la Gara de Nord în 15 minute

Calea ferată care va face legătura dintre Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni și Gara de Nord din sectorul 1 al Capitalei va avea o lungime de aproximativ 17 kilometri. Autoritățile estimează că această distanță va putea fi parcursă în aproximativ 15 minute.

Lucrările la acest tronson ar trebui finalizate până în luna august a acestui an. Astfel că, cel târziu în luna septembrie, călătorii vor ajunge de la aeroport în București mult mai simplu și mai rapid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide