Rinspeed Dock+Go, smart cu 6 roţi, la Geneva 2012

Autor: Gabriel Grosoiu acum 8 ani Știri

Rinspeed este una dintre companiile cele mai cunoscute pentru crearea unor concepte cu adevărat memorabile. Dacă anul trecut, elveţienii profitau de salonul organizat în ţara lor pentru a-l prezenta pe bizarul BamBoo, ediţia de 2012 a Salonului Auto Geneva este prilejul ideal pentru premiera lui Dock+Go, un concept cu totul deosebit, realizat pe baza lui smart ForTwo.

Maşina aruncă o lumină nouă asupra citadinei germane, adăugându-i un modul detaşabil, cu două roţi. Astfel, maşina a căpătat trei punţi şi şase roţi, dar, mai mai mult decât atât, un spaţiu util suplimentar. Cea de-a treia punte are un rol mult mai însemnat decât cel estetic, aceasta angrenând suplimentar puntea motoare, pentru încărcarea bateriilor.

Mai mult, în modulul conceptului Dock+Go va putea fi amplasat un propulsor suplimentar, de tip range extender sau o soluţie tehnică de tip fuell cell, care să mărească autonomia standard de 120 km, oferită de smart ForTwo electric drive. Dar care este utilitatea mini-remorcii proiectate de Rinspeed? Potrivit elveţienilor, Dock+Go este soluţia ideală pentru o serie întreagă de scopuri.

De exemplu, modulul detaşabil s-ar putea dovedi ideal pentru smart-urile folosite pentru livrarea de pizza, dovedindu-se nu doar ecologică şi foarte economică pentru micile afaceri.

Instalatorii sau depanatorii ar putea să găsească în modulul celor de la Rinspeed o soluţie bună de depozitare a sculelor, iar împătimiţii unor sporturi precum golf, ski sau scuba-diving vor putea adăposti în mini-remorcă genţile şi crosele, schiurile sau costumul de scufundări. Desigur, atunci când este preferat caracterul versatil pur al unui smart, modulul poate fi eliminat cu uşurinţă.Comentarii
Inchide